Merkez Ulu Camiinde gerçekleştirilen merasime Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, il protokolü, sivil toplum örgütü temsilcileri, imam hatipler, hafız öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

 

Kuran-ı Kerim ziyafetinin akabinde okunan ilahiler sonrasında konuşan Vali Aziz Yıldırım; “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. 114 tane hafızımız, Kelamullahı ezberlemiş ve beyninize hıfz etmişsiniz. İnşallah Kuran-ı Kerim’i gönlünüze de hıfz edersiniz. Daha sonrasında da bütün hayatınıza Kuran-ı Kerimin hükümleri tesir eder. İnşallah bu güzel yaşayışınızla da herkesi güzel yöne yönlendirirsiniz. Allah hepinizden razı olsun. Özellikle sizleri yetiştiren hocalarınızı, sizleri bu yerlere yönlendiren anne ve babalarınızı tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bundan sonraki hayatınızda hayırlı günler niyaz ediyorum.” dedi.

 

Son çıkan Valiler Kararnamesi ile Muş iline atandığını belirten Vali Aziz Yıldırım, tüm katılımcılardan helallik isteyerek sözlerini tamamladı.

 

Hafızlık İcazet merasimi Vali Aziz Yıldırım ve diğer protokol üyeleri tarafında hafızlara, hafızlık belgelerinin ve hediyelerinin takdimi ile sona erdi.