Vali Yardımcısı Günay kurum müdürleri ile görüştü

 

Vali Yardımcısı Erhan Günay’ın Başkanlığında il Müdürleri ve Basın Meslek Örgütü temsilcileri bir toplantı düzenlendi. Toplantıda basına demeç verilmesine ilişkin şartlar hem kurumu müdürlerine hem de basın mensuplarına anlatıldı.

 

Toplantıda, “imza Yetkileri Yönergesi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 15. Maddesi ve Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğü’nün 05.02,2016 tarih ve 1311 sayılı konula ilgilî yazısı kapsamında il müdürleri ve basın meslek Örgütü temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır.  1- istatistiki bilgi içeren mevzuat açıklamasına yönelik, teknik bilgilerinde yer aldığı, yorum içermeyen bilgiler kurumların internet sitelerinde yayınlanabilecek, ayrıca isteyen basın mensupları bu bilgileri kurumlardan elde edebileceklerdir.  2- Trafik kazası, doğal afet ve hastalık gibi acil ve önemli bir takım olaylara ait bilgiler, aynı gün içerisinde fazla zaman geçirmeden, Valiliğimizle paylaşıldıktan sonra basın kuruluşlarına verilebilecektir.  3- Söz konusu hususların uygulanmasında demeç ve yorum içeren açıklamalara ilişkin Valiliğimiz İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden hızlı bir şekilde onay alınarak basının bilgilendirilmesine aynen devam edilecektir.

4- Uygulamalarla ilgili tereddüt yaşanması halinde İl Müdürleri hızlı bir şekilde Valiliğin İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile 24 saat esasına göre irtibata geçip bilgi akışını sağlayacaklardır” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK >>>Türkeli