VALİ TUTULMAZ SİNANPAŞA’DA MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

 

Sinanpaşa İlçe ziyaretleri sırasında köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Vali Tutulmaz, muhtarların istek, talep ve önerilerini titizlikle dinleyerek, taleplerle ilgili gerekli iş ve işlemlerin yapılması talimatında bulundu.

 

Vali Mustafa Tutulmaz’ın Sinanpaşa İlçesine yaptığı ziyaret sırasında köy ve mahalle muhtarlarının hazır bulunduğu toplantıya Sinanpaşa Kaymakam Vekili Alper Taş, Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun, İl ve ilçe müdürleri katıldılar.

 

Sinanpaşa ilçesinde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Vali Mustafa Tutulmaz; “Değerli katılımcılar bütün ilçelerimize ziyaretler düzenliyoruz. Muhtarlarımızla toplantı yapıyoruz. Sinanpaşa ilçemize daha önceki ziyaretimizde müdürlerimiz ile toplantı yapmıştık. Bugün de muhtarlarımız, ilçe müdürlerimiz, il müdürlerimiz hepimiz beraberiz. Daha önceki toplantıda ilçenin genel problemlerini ele almıştık. Bugün köylerimizin, beldelerimizin yani Sinanpaşa’nın genel problemlerini tartışabileceğimiz, çözüm yollarını bulabileceğimiz bir toplantı yapacağız. Öncelikle toplantının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

Muhtarlara hitaben konuşan Vali Tutulmaz; “Muhtarlık tarihten beri gelen önemli görevlerden birisidir. Bu görevin gereği olarak bir taraftan vatandaşa hizmet edeceksiniz, bir taraftan da devletle, kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde olacaksınız. Bu açıdan çift yönlü olan bir görev yürütüyorsunuz. Hem kamu görevi bölümünün hem de seçilmiş olmanın getirdiği sorumluluklar var.  Muhtarlık zor bir görev, bunun bilincindeyiz. Ancak o derecede toplum tarafından değer verilen bir görevdir. Ben köy çocuğuyum. Muhtarın köydeki fonksiyonunu çok iyi bilirim. Yaşayarak bunları gördük. Yani muhtarlık çok önemli bir meslek, önemli bir görevdir. Bu görevi yerine getirirken vatandaşlarımız arasında ayrımcılığa gitmememiz gerekmektedir. Bu konuda muhtarlarımız daha hassas olsunlar. Bu bir görevdir. Kamu görevidir. Vicdani sorumluluğu olan bir görevdir. Bu görevi daha eşit davranacak şekilde kullanırsanız, halk tarafından da çok olumlu geri dönüşler alır, takdir görür ve böylece de vicdanen daha rahat olursunuz.” dedi.

 

Köylerde kamu hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Tutulmaz; “Köylerde kamu görevlilerimiz var. Öğretmenlerimiz, imamlarımız ve hatta bazı köylerimizde sağlık alanında görevlilerimiz var. Muhtarlar olarak kamu görevlilerimizle ikili ilişkilerinizi iyi bir şekilde kurmanız gerekiyor. Ne bunların amiri gibi üstten bakılacak şekilde ne de onların emrinde gibi olunmaması lazım. Muhtarlarımız köylerde görev yapan kamu görevlilerini bir taraftan kontrol etmelidir. Hatta zaman zaman yanlışlıkları varsa ilçe müdürlüklerimiz ile bağlantıya geçsinler. Daha önemli konularda da Kaymakamımızla bağlantıya geçilsin. Çünkü kamunun orada iki gözü, kulağı muhtarlarımızdır. Bu konuda da daha duyarlı olalım.” dedi.

 

En önemli sorunlardan bir tanesinin düğünlerde silah atmak olduğunu belirten Vali Mustafa Tutulmaz; “Eğlence için silah atmak tamamen ilkel bir davranıştır. Bu ilkel davranışı önce Muhtar kardeşlerimizle birlikte, daha sonra güvenlik birimlerimizin gayretleriyle ve çalışmalarıyla bu yıl sonlandıracağız. Kaymakamlığımıza ve güvenlik güçlerimize bu konuda talimat verdim. Kendim de bunun takipçisi olacağım. Düğünlerimizde zaman zaman kontroller yapacağız. Kontroller sırasında herhangi bir olumsuzluk olması durumunda gereğini yapacağız. Bu nedenle bu tür olaylara meydan vermeden önceden tedbirlerimizi almamız gerekmektedir. Artık silahlar düğün evini, yas evine çevirmesin. Keyfi ve eğlence için silah kullanmak yok. Bunun önüne geçeceğiz. Bu yolda da kararımız kesindir. Yine belirtmek isterim ki ben tüm ilgili kişilere gerekli uyarıları yaptım.” dedi.

 

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından Sinanpaşa ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarları ile Belediye Başkanları taleplerini dile getirdiler. Vali Tutulmaz tüm taleplerin titizlikle not alındığını belirtirken, devletimizin bütçe imkânları ölçüsünde taleplerin değerlendirilmesi için ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.