Kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin hazır bulunduğu Sandıklı ilçesi ziyaretinde, Vali Mustafa Tutulmaz mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Tutulmaz; “Sizlerin isteği il yöneticileri burada bir olsaydı onlara soracağımız dediğiniz bir şey varsa onları ilk elden alalım diye sizlerle beraber olmak için bir araya geldik. Daha önce yine burada bir toplantı yaptık ama o toplantıda daha ziyade ilçe müdürlerimiz vardı. Onlarla bir değerlendirme toplantısı yaptık. Bugün de bütün muhtarlarımızla bir araya gelip hem köyümüzün problemleri var ise bugüne kadar ilçe Müdürlüğüne, Kaymakamlığa iletilmesine rağmen çözülememişse o probleme, o konuya bizde vakıf olalım istedik. Önce ilçe müdürlerimiz ile toplantılar yaparak daha sonra muhtarlarımızla toplantı yaparak problemlerimizi hep beraber çözmeye çalışıyoruz. Sandıklı'nın genel olarak problemleri ve özelde de köylerimizin problemleri ve ise onları çözelim dedik.” dedi.

 

Sandıklı başta olmak üzere ilçelerimizin, köylerimizin altyapılarının önemli bir oranda tamamlandığını ve isteklerin daha ziyade sosyal ihtiyaçlara yönelik isteklere dönüştüğünü belirten Vali Tutulmaz “Bu sevindirici bir durum ne kadar şükretsek azdır. Ancak tabi ihtiyaçların sınırı da yok. Kaynaklarımızı ilimize, ilçelerimize, köylerimize tahsis yaparken en verimli olanlarını öncelik vererek yapmamız, verimi ön planda tutmamız gerekiyor. Bunun için de kaymakamlarımız, il genel meclis üyelerimiz, muhtarlarımız problemleri tespit edip bizlere aktarıyor, bizde kendimiz çözebileceksek çözüyoruz. Biz çözemezsek daha üst düzey makamlara aktararak çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

 

Muhtarlık görevinin geleneksel tarihten gelen önemli bir görev, önemli bir makam olduğunun altını çizen Vali Mustafa Tutulmaz “Bu makamın ağırlığını, hassasiyetini iyi korumamız gerekir. Bu makamın saygınlığını korumakta size düşüyor. Öncelikle eğer siz taraflı davranırsanız, hal ve hareketlerinizle, davranışlarınızla o makama uygun olmayacak şekilde kılık kıyafetinizle, ilişkilerinizle bulunduğunuz zaman o makamlara zarar verirsiniz. Onun için davranışlarınızla hal ve hareketlerinize çok dikkat etmeniz gerekmektedir. En önemlisi de siz bir kamu görevlisisiniz. Sizin bir kamu görevlisi gibi hareket etmeniz gerekmektedir. Yani devlet memuru hangi davranışlar içerisinde bulunuyorsa sizlerin de ona yakın bir davranış içerisinde bulunmanız gerekmektedir.” dedi.

 

 

Maalesef Afyonkarahisar’ımızın silah kullanma biraz da düğünlerde silah sıkma hastalığı var. Bu hastalığı hepimiz bertaraf etmemiz gerekiyor diyen Vali Tutulmaz “Ben burada göreve başlayalı 4 ay oldu. 4 ayda herhalde üç dört tane düğünde silah sıkmadan dolayı yaralanma oldu. Daha önce de ölümler olmuş. Ben açık söylüyorum bu konuda kararlıyım. Jandarma, Emniyet, Kaymakamlarımız bu konuda kararlı bu durumu iyi takip edeceğiz. Bunu da şimdi buradan açıkça söylüyorum zaten takip etmeye başladık. Köylerimize istihbarat elemanlarımız gidip gizli çekimler yapacak, dronelarla gizli çekimler yapacağız. Hatta dün bir teklif gelmişti WhatsApp üzerinden ihbar hattı kuralım diye onu düşünüyoruz. Biz kararlı bir şekilde düğünlerde silah sıktırmayacağız. Muhtarlarımız da bu konuda kararlı olacak. Muhtarlar kurala aykırı hareket ederiz derse o makamda kalması hukuka ve ahlaki olarak uygun olmaz. Hatta bu silah sıkılmasında ısrarcı olunursa açık söyleyeyim tutuklanırsınız. Temsil ettiğiniz köye, mahalleye, örnek olun ve onları da bunu yapmamaları yönünde uyarın. Ben kararlı bir insanımdır ve bir karar aldıktan sonra oradan dönmem ve bunun da kararını aldım.”dedi.

 

Son olarak köylerimize yatırımlar yapıldığını belirten Vali Mustafa Tutulmaz “ Bu yıl yine yatırım sezonu geçti ama önümüzdeki yıllar için ihtiyaçlarımızı iyi tespit edelim. İhtiyacımız var ise bunu iyi tespit ederek kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanma yoluna gidelim. Yapılan hizmetler denetim görevlileri, mühendisler, teknikerler tarafından takip ediliyor. Hem şehrimizin çok geniş bir alana yayılmış olması hem de ilden her zaman buraya gelip takip etmeleri o kadar çok kolay olmayacağı için denetimlerimizde sizler devreye gireceksiniz. Bir bakın iş doğru mu yapılıyor yanlış mı yapılıyor. Yapılan işte bir kalitesizlik varsa, kullanılan malzemelerde bir kalitesizlik varsa bunda bir yanlışlık var deyin. ” dedi.

 

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından, Sandıklı ilçemize bağlı köy ve mahalle muhtarları ile Belediye Başkanı taleplerini dile getirdiler.

 

Vali Tutulmaz, tüm taleplerin titizlikle değerlendirileceğini belirtirken, devletimizin imkânları ölçüsünde taleplerin yerine getirilmesi için ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.