Afyonkarahisar’daki Valilik görevine başlamasının hemen ardından kamu kurum ve kuruluş ziyaretlerinin yanında ilçe ziyaretlerini gerçekleştiren Vali Mustafa Tutulmaz, ilçe ziyaretlerinin sonuncusunu İhsaniye’ye yaptı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk,  il ve ilçe müdürleri tarafından karşılanan Vali Tutulmaz’a, İhsaniye Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda İhsaniye Kaymakamı Alper Taş tarafından ilçe hakkında brifing verildi.

 

Burada bir konuşma yapan Vali Tutulmaz, ilçelerde ve ilçelere bağlı köylerde vatandaşın istek ve taleplerini öncelikli olarak ilçelerdeki yetkililerin yerine getirmesi gerektiğini belirtirken, hiçbir makamın kişilerin egosunu tatmin etmek için kullanılamayacağını vurguladı.

 

Makamların gelip geçici olduğunu hatırlatan Vali Mustafa Tutulmaz, ister atanmış isterse seçilmiş olsun her makam sahibinin yetkilerinin o yetkiye sahip olan kişilerce amacına dışında kullanılamayacağını, yetkilerin sadece ve sadece vatandaşa hizmet edilmesi için verildiğini söyledi.

 

Tüm sorumluluk ve yetkinin yerine getirilmesinin yanında mesai saatlerine riayet edilmesinin önemine değinen Vali Tutulmaz, kamu çalışanlarının işlerine zamanında gelirlerse sabah saatlerinde işlerinin çoğunu yerine getirmiş sayıldığını ya da tam tersi işine zamanında gelmiyorsa işini yapmadığı anlamına geldiğini, bu anlamda da herkesin mesai saatlerine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Konuşmasına Afyonkarahisar genelinde düğünlerde silah atılmalarına dikkat çeken Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’daki görev süresinin kısa olduğunu, bu kısa sürede bile silah atımından dolayı kaynaklanan yaralanmaların olduğunu belirtti. Çok yersiz, maddi ve manevi kayıpların olduğu sevinçlerin üzüntüye dönüştüğünü, bu nedenle silah atımının önce azaltılması, daha sonra tamamen bitirilmesi için Valilik olarak çalışmaların hız kazandığını belirten Vali Tutulmaz, bu konuda birçok yeni çalışma başlatıldığını, gerekli çalışmaların tamamlandığında düğünlerde silah atan kişilerin tespitinin yapılarak müsemaha gösterilmeksizin cezai işlemin uygulanacağını söyledi. Silah atımlarının tamamen kalkması için gereken her türlü iş ve işlemden kaçınılmayacağını vurgulayan Vali Tutulmaz, bu konuda başta Valilik olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

 

Toplantı karşılıklı görüş alış verişinin ardından dilek ve temenniler ile son buldu.