Kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin hazır bulunduğu Bolvadin ilçesinde, Vali Mustafa Tutulmaz mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Tutulmaz; “Genelde her ilçemizde bir muhtarlar toplantısı yapıyoruz. Şu anda son 4 ilçemiz kaldı yani bir 3 haftalık daha muhtarlarla toplanma programımız devam edecek. Diğerlerini şimdiye kadar bitirdik. Bu toplantılarda ki birinci önceliğimiz sizlerle tanışmak. Kaymakamımızla, İl ve ilçe müdürlerimizle, Valilik olarak biz ve diğer çalışan arkadaşlarımız sizlerle beraberiz. Hem tanışalım hem de köylerimizin, ilçemizin problemlerini ortak bir çözüm de buluşturabiliyorsak burada çözelim. Memnuniyet verici bir durum var ki köylerimizin altyapıları önemli bir oranda yapılmış durumda.  Bugüne kadar muhtarlarımızla yaptığımız ilçe toplantılarımızda genelde artık köyümüzü ilçemize bağlayan veya ilimize bağlayan yolların problem olmaktan çıktığını görüyoruz.  Daha ziyade iki köy arasındaki yollar ya da bağ bahçe yollarının artık problem olarak dile getirildiğini görüyoruz. Bu büyük memnuniyet verici bir durum” dedi.

 

Taleplerin il müdürlerimiz ve ilçe müdürleri tarafından burada yerine getirileceğini aktaran Vali Tutulmaz; “Arkadaşlar hepimiz kamu görevi yürütüyoruz, kamu görevlisiyiz.  Seçimle gelinmiş olsa da atanmış olunsa da aslında hepimizin bir tanımlanmış görevi ifa etmek üzere bu makamlarda bulunuyoruz. Herkesin rolü mevzuatta belirlenmiş. Muhtarlık tarihten beri toplumda belirli bir kabul gören görevdir. Hatta çoğu zaman muhtarın evinin bile köyün merkezi gibi kabul edildiği bir anlayış vardır. Muhtarlık köylerde çok değerlidir. Genellikle muhtarlarımız bir şeyler yapma gayreti içerisindedir. Bunu yaparken ben her zaman ifade ediyorum empati yapın. Hizmetlerinizi yaparken yani kendinizi köylü bir vatandaşın yerine koyun benim muhtarım ne şekilde davranır diye sorun ve o şekilde hareket edin. Tabii köylerimizde, mahallelerimizde kamu kurumları var. Bu kamu kurumlarının işleyişinde de muhtarlarımızın bir gözetmen rolü üstlenmesi gerekir. Yani muhtarlar çalıştıkları, hizmet ettikleri köye gelen kamu görevlisi öğretmen, imam, tarım görevlisi gibi bu kişiler görevini iyi yapıyor mu yapmıyor mu, insani ilişkilerde iyi mi kötü mü, bunları gözetlemesi lazım. Ayrıca köylerde yapılan yatırımların zamanında denetlenmesinde de büyük fayda var” dedi.

 

Taşımalı eğitimde de servis araçlarına önem verdiğini belirten Vali Mustafa Tutulmaz; “Sizlerin de zaman zaman bu konuda gözünüz servis araçlarının üzerinde olsun. Kurallara aykırı herhangi bir iş yapılmasın. Sizler kurallara uymazsanız bir başkasından uymasını bekleyemezsiniz, buna dikkat edin. Bir diğer hususta yine köylerimizde aşırı derecede düğünlerde silah sıkmalar oluyor. Kanun çerçevesinde baktığımızda bu suçtur. Buna müsaade etmeyeceğiz.”dedi.

 

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından, Bolvadin ilçemize bağlı köy ve mahalle muhtarları ile Belediye Başkanı taleplerini dile getirdiler.

 

Vali Tutulmaz, tüm taleplerin titizlikle değerlendirileceğini belirtirken, devletimizin imkânları ölçüsünde taleplerin yerine getirilmesi için ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.