Afyon İnternet Medyası Radyo ve Televizyoncular Derneği AFİMED’i ziyaret etti. Dernek Başkanı Ömer Elçi, Yönetim Kurulu üyeleri Arif Yağcı ve Kadir Elçi ile bir araya geldi.



Nesillerden beri süregelen bir kültürü tanımlayan radyoların önemine değinen Vali Tutulmaz; “Radyolar tarihi açıdan televizyonlardan çok daha eski dönemlere dayanmaktadır. Daha köklü bir geçmişe sahip olan radyolar, bizi dünyadaki olaylardan haberdar eden, kısa zamanda geniş kitlelere ulaşabilen önemli bir kitle iletişim aracıdır. Haberlerin dışında, müzikten sanata, sağlıktan eğitime, spordan kültüre ve eğlenceye kadar birçok konuda vatandaşlarımızı hem eğlendiren, hem de bilgilendiren yayınlar yaptıklarını “ belirtti.

 

“Radyoların hayatımızda önemli bir yerinin olduğunu belirten Vali Tutulmaz: Radyolar vatandaşların sesine kulak vererek, vatandaşların kamusal alanda yaşadıkları sıkıntıları ve sorunları dile getirerek, bunların çözüm yolları ile ilgili programlar yaparak, gündem oluşturarak yazılı ve görsel basın kuruluşları gibi adeta bir kamu hizmeti görevi yapmaktadırlar. Bu şekilde vatandaş ile kamu kurum ve kuruluşları arasında köprü vazifesi görerek ve görevlerini en iyi şekilde yerine getirmektedir” diyerek radyo kuruluşlarına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Tutulmaz’a AFİMED üyeleri şehrin genel sorunları hakkında bilgi verdi. Tutulmaz not alarak, “Sıkıntısı olan bana gelsin, benim telefonum herkeste var ve 24 saat açık. Bana olayları bildirin ve mesaj atın” dedi.



AFİMED Başkanı Ömer ELÇİ ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Tutulmaz’ a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.