Vali Mustafa Tutulmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Afyonkarahisar mahalle ve köy muhtarlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

 

 

Düzenlenen programa Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı J.Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Afyon Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Koyun ve Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Selami Aksoy ile çok sayıda mahalle ve köy muhtarları katıldı.

 

Düzenlenen yemek sırasında Afyon Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Koyun, Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Selami Aksoy, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban birer konuşma yaptılar.

 

Daha sonra konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “ Bugün Muhtarlar günü dolayısıyla bir aradayız. Yoğun bir programımız vardı. Bizi bir araya getiren Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Muhtarlık gerçekten bizim yönetim sisteminde tarihi çok eski olan kurumlardan birisidir. Bir taraftan vatandaşın en yakınında, öbür taraftan da devletin en yakınında yani ikisinin arasında köprü rolü oynayan önemli bir kamu kurumu, bir taraftan da yerel demokrasinin en önemli göstergesidir. Seçimle gelebilmek kolay değil. Atama ile her yere gelinebilir ama seçimle her yere gelinmez. Vatandaşın gözü kulağı olmanız lazım, vatandaşın problemlerini yerinde çözmeye gayret etmeniz lazım. Çözemediklerinizi de ilgili kamu kurum ve kuruluşlara aktarmanız lazım. Tabii en önemlisi de size oy verenler vermeyenler ayrımını uygulamada kaldırmamız lazım. Genelde bilhassa köylerde bu çok daha ön plandadır. Oy verenle vermeyen ayrımı gütmeye başlanır. Seçimle gelmek güzel, ama bu tür bir ayrım içerisinde olmak da o kadar kötü bir şeydir. Bunun bilinmesinde fayda var. Son yıllarda muhtarların özlük hakları ile ilgili önemli gelişmeler oldu. Yeterli midir o tartışılır, ama eskiye göre çok çok iyi bir konuma geldi.  İnşallah bundan sonra da yine ülkemiz kalkındıkça, kamu bütçesi arttıkça bu paydan muhtarlarımızla ve diğer kamu görevlileri de alacaktır.  Hepimize düşen bu ülkeyi daha güçlü hale getirmek, daha ekonomisi güçlü olan ve vatandaşı daha refah düzeyi yüksek bir ülke haline getirmektir. Bunu yapabildiğimiz müddetçe daha rahat, daha huzurlu, daha müreffeh bir ülkede yaşamış oluruz. Tekrar gününüz hayırlı uğurlu olsun. İnşallah önümüzdeki yılda sağlıkla ve huzurla hep beraber tekrar yine bir araya geliriz diyorum. Allah'a emanet olun.” dedi.