Vakıf, insanlığın yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kurumsallaşmış halidir. Başka bir deyişle, kişilerin hiçbir tesir altında kalmadan hür iradeleriyle ve hiçbir karşılık beklemeksizin kendi mallarını ve haklarını mülkiyetinden çıkararak tüm canlıların hizmetine ve yararına tahsis etmeleridir. Vakıfta amaçlar çeşitlilik gösterebilir ancak temel hedef; Allah rızası için yardım etme, hayırla yâd edilme ve ebediyete kadar adının baki kalmasıdır. Bu gaye doğrultusunda belli bir amaç için bir araya getirilen mal ve mülk topluluğu olan vakıflar, varlık nedenlerini oluşturan hayır amacına hizmet etmeye devam eden yapılardır.

Vakıflar, toplumda sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirmesinin yanında, Türk Vakıf geleneğinin yaşatılması, tarihimize ve geleneklerimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından önem taşımaktadır.

Bu yıl ülkemizde Vakıflar Haftasının 35. Yıl dönümü 07-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanmıştır. Bu kapsamda bu yıl Afyonkarahisar Syd Vakfı tarafından vatandaşlara 10 Mayıs Perşembe günü etli pilav-ayran ve 11 mayıs Cuma günü  Cuma namazından sonra lokma tatlısı ikram edildi.