Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan seçim çalışmaları kapsamında Dinar İlçesi ile İlçeye bağlı; Bağcılar, Çürüklü, Akpınarlı, Kadılar ve Ocaklı köyleri ile Sinanpaşa ilçesi ile İlçeye bağlı Kınık Köyü'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

TEK ADAM REJİMİ KEYFİ VE DESPOTİK BİR YÖNETİM İNŞA ETTİ

Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyerek Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile CHP iktidarına destek isteyen Milletvekili Adayı Uyan, "Cumhurbaşkanlığı makamı tarafsız niteliğini kaybetmiş, yurttaşların tamamını temsil etme özelliğini yitirmiştir. Milli iradeyi temsil eden TBMM üzerinde bir vesayet inşa edilmiştir. Meclisin üstünlüğü ilkesi terk edilmiştir. Tek adam rejimi, güçler ayrılığını ortadan kaldırmıştır. Güçlerin tek elde toplanması, gücün yozlaşmasını beraberinde getirmiştir. Yargı tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybetmiştir. Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının dahi uygulanmadığı bir noktaya gelinmiştir. Yurttaşların haklarının güvencesi olan adalet ve hukuk mekanizmaları devre dışı bırakılmıştır. Düşünce ve ifade özgürlüğü, barışçı gösteri hakkı ve örgütlenme özgürlüğü ortadan

kaldırılmaktadır. Otoriterleşen ve tekelleşen iktidar, siyasal çoğulculuğu olanaksız hale getirmektedir. Her türlü muhalefet, muhtelif baskılar ve hileler ile etkisizleştirilmek istenmektedir. Basın, aydınlar, üniversiteler ve sanatçılar susturulmaktadır. OHAL uygulamaları, yurttaşları, kendi ülkelerinde en temel haklarından yoksun bırakmıştır. Tek adam rejimi, uyguladığı korkutma ve sindirme politikaları ile benzeri ancak geri kalmış ülkelerde görülen keyfi ve despotik bir yönetim inşa etmiştir." şeklinde konuştu.

CHP İKTİDARINDA BASKICI YÖNETİM ANLAYIŞI SON BULACAK

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, bu baskıcı ve çarpık yönetim anlayışının son bulacağını belirten Uyan, "Tek adam rejiminde, Devlet aklını ve kamu çıkarını temsil etmesi gereken kurumlar, şahsi çıkarları temsil etmeye başlamıştır. Devlet yönetiminde liyakat ve ehliyet ortadan kalkmıştır. Sadakat, liyakatin; partizanlık ehliyetin yerine geçmiştir. Devlet aklı yerini, sarayın aklına bırakmıştır. Bir kişinin ve zümrenin çıkarı, kamu çıkarının önüne geçmiştir. Saray rejimi, 1982 darbe Anayasası’nı değiştireceğini iddia etmiş, ancak 12 Eylül’den bile baskıcı ve geri bir siyasal rejim kurmuştur. Tek adam rejimi, artık Türkiye’yi anayasasız, meclissiz, adaletsiz, bürokrasisiz ve yurttaşsız bir biçimde yönetmeye çalışmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, bu baskıcı ve çarpık yönetim anlayışına son verecek, tüm Türkiye’yi kucaklayan ve tek bir yurttaşımızı dahi dışarıda bırakmayan yeni bir demokratik anayasayı, tüm partilerle birlikte yaşama geçirecektir. CHP olarak bizler, toplumun yok sayılan yüzde 99’undan yana, emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana olan bir gelecek amaçlamaktayız. Rant ekonomisinin yerine, büyüme ve gelir adaleti programını uygulayarak toplumun tüm kesimlerine nefes aldıracağız." dedi.