UYAK BAŞKANI VE DİNAR BELEDİYE BAŞKANI SAFFET ACAR SEMPOZYUMA KATILDI

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

 

Dinar Belediye Başkanlığının yanında Ulusal Yaşlılık Konseyi başkanlığınıda yürüten ve ülkemizde yaşlılık alanında yaptığı farklı ve örnek çalışmalarıyla dikkat çeken Saffet ACAR Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümünün ev sahipliğini yaptığı, Ulusal Yaşlılık Konseyi ve Dinar Belediyesinin desteklediği VII. Uluslar Arası Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji sempozyumuna katıldı.

 

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda gerçekleşen VII. Uluslar Arası Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji sempozyumun açılış konuşmasında konuşan Başkan Saffet Acar “Dünya Gerontoloji ve Geriatri Cemiyetinin ülkemizde temsilcisi ve üyesi olan Ulusal,Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji derneğinin yürütücülüğünü yaptığı bu yıl yedincisi düzenlenen ve Dinar Belediye Başkanlığı olarak bu organizasyona dahil olmaktan duyduğumuz mutluluğu sizler ile paylaşmak istiyorum.

 

Dinar Belediye Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü, Ulusal Yaşlılık Konseyi ve Ulusal Sosyal Uygulamalı Gerontoloji Derneği tarafından düzenlenen 7.Uluslararası Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Sempozyumuna hoş geldiniz.

 

Ülkemizde güneşinin ve doğallığının meşhur olduğu gibi yaşlılık konusundaki bilimsel çalışmalarında merkezi, gerontolojinin doğuşu ve yayılışı memleketimizin bu güzel şehri Antalya ve Akdeniz Üniversitesi olmuştur. Buda geçmişi ülkemizde çok yeni olan, ancak kurulduğundan beri başarılı çalışmalar yapan Akdeniz Üniversitesi gerontoloji bölümünün içinde bulunduğumuz sempozyumun 7.sini düzenlemesi başarı örneklerinden bir tanesi olarak görülmektedir.

 

Yaşlılık Biliminin başkenti Antalya olarak kabul edilen bir gerçek bunun yanında bir başka güzel şehrimiz Dinar’da Belediyemizin öncülüğünde uygulamalı gerontoloji alanında Türkiye’de en iyi yaşlılık uygulamalarının ve çalışmalarının yapıldığı şehir olmanın en büyük adayı olarak Dinarı göreceksiniz. Yaptığımız Alzheimer Merkezi, Demans Mobil Servisi, Yaşlılarımız için düzenlediğimiz sosyal programlar, vatandaşlarımızı bilgilendirici kongre, sempozyum ve toplantılar, yaşlılık ve yaşlılık hastalıkları üzerine belediyemiz tarafından bastırılan kitapçık ve broşürler bunlardan bir kaçı; Ayrıca Türkiye’de ilk defa bir gerontoloğun kamu kurumunda çalışması ve

 

istihdamı konusunda Dinar Belediye Başkanlığı diğer belediye ve kamu kuruluşlarına da örnek olmuştur.

 

Gerontoloji Sempozyumunun başarılı ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerken; 21-22 Ekim 2016 tarihinde Dinar’da Gerontoloji Ödülleri ve yine Türkiye’de bir ilk Uluslar arası Yaşlı Bakım Ağı ve Yerel Yönetimler Sempozyumunu ilçemizde gerçekleştireceğiz yaşlılık konusunda çalışan belediyelerimiz ile bir çatı altında buluşup yerel yönetimler olarak yaşlılarımıza nasıl daha kaliteli hizmet verebiliriz konularını tartışacağız, bu sempozyumumuza da sizleri buradan davet etmek istiyorum.

 

Dinar Belediye Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü, Ulusal Yaşlılık Konseyi ve Ulusal Sosyal Uygulamalı Gerontoloji Derneği tarafından düzenlenen 7.Uluslararası Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Sempozyumunun ülkemize hayırlı olmasını, değerli akademisyenlerimizden öğreneceğimiz bilgileri dinleyiciler olarak bizler gittiğimiz her yerde kullanmayı diliyor, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen başta Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. İsmail Tufan’a, sempozyum komitesi Başkanı Yrd.Doç. Dr. Suzan Yazıcıya ve çok uzaklardan ülkemiz için değerli çalışmalar ve katkı sunmak amacıyla gelen değerli hemşehrim Prof.Dr. Terence Seedsman’a ( Hemşehrim diyorum çünkü kedisi 2014 yılında beri Dinarlı, Terry hocanın Dinara emeği çok fazla ilçemizi uluslararası alanda yaşlılık çalışmalarıyla tanıtmaya çalışan değerli bir bilim insanı bundan dolayı 2014 yılında kendisine ve kıymetli eşi Moureen hanıma Dinar Fahri Hemşerilik beratını Dinar Belediye Meclisi olarak takdim ettik kendileri de kabul ettiler ve bizleri ayrıca gururlandırdılar) Son olarak bu işin asıl yüklenicileri gece, gündüz demeden çalışan derslerinin yanında bu organizasyon ile de ilgilenen fedakar gerontoloji öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

 

Katılımlarınız için siz misafirlerimize şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

VII. Uluslar Arası Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji sempozyumuna Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Özbek, Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Aile Hekimleri Derneği Federasyonu Başkanı Dr. Gürsel Özer, Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ekin Saba, Avusturalyadan gelen Prof.Dr. Terence Seedsman, Dr. Palauf Martiner,

 

Prof. Dr. Bernd Seeberger, Dr. Gerd Schuester ile çok sayıda akademisyen ve Gerontoloji Bölümü öğrencisi katıldı.