ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ 20. GENEL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları

 

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliği’nde yapılan Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği 20. Genel Toplantısı’nın açılış programına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Yök Başkanvekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Erkan İbiş, Üniversite Rektörleri, Kamu kurum kuruluş temsilcileri ve Sağlık Sektörü Temsilcileri katıldılar.

 

Üniversite Sağlık Uygulama Araştırma Merkezlerinin; sorunlarını değerlendirmek, nedenlerini ortaya koymak ve çözüm yolları üretmek, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak, çağdaş sağlık hizmetiyle birlikte, eğitim ve araştırma faaliyetlerini etkinleştirmek ve ortak hareket etmeyi sağlamak amacıyla düzenlenen Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği 20. Genel toplantısı Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in başkanlığında yapıldı.

 

Toplantının açılış programında bir konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Üniversite Hastanelerinin sorunlarının tartışıldığı toplantıya ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadığımızı ifade etmek isterim. Afyonkarahisarımız kültürlerin, yolların, iklimlerin kesiştiği bir yer olması dolayısıyla tarih ve kültür açısından önemli bir merkezdir. Son yıllarda termalinde etkisiyle artık ilimiz farklı bir konuma doğru ilerlemiştir. Artık ilimiz sporun, sağlığın, eğitimin, kültürün merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Her hafta ilimizde birkaç tane kongre, çalıştay ve sempozyum yapılmaktadır. Bundan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Üniversitemiz de ilimizin önemli itici güçlerinden birisidir. Gerek kamu kurum ve kuruluşları ile olan ilişkileri, gerekse sivil toplum kuruluşları ve iş alemi ile olan ilişkilerinden dolayı başta Rektörümüz olmak üzere tüm üniversite çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Üniversite hastanelerinin problemleri aslında ülkemizin değişik alanlarda yaşadığı problemlerin bir benzeridir. Son yıllarda ülkemiz her alanda ilerlemekte, gelişmektedir. Buna doğrultuda kamu hizmetlerindeki memnuniyet gözle görülür bir şekilde üst düzeye çıkmaktadır. Tabii bunların belirli bir maliyeti var. Belirli bir şekilde bu maliyetin karşılanması var. Demek ki planlamada, uygulamada bu maliyetleri karşılayacak çözümler yeterince öngörülmemiş. Bu problemlerin de kısa sürede çözüleceğine inanıyorum. Bu toplantıda bu sorunlar bir çözüm yoluna kavuşacaktır. Ancak şu yönünü de bizim hep birlikte değerlendirmemiz lazım. Üniversitelerimizde işletme yönetimi alanında önemli hocalarımız var. Onların da bu işin çözümünde önemli katkı sağlaması lazım. Yine üniversitelerimizin en büyük masraflarını ortaya çıkaran teknik malzemelerin çoğu ithal. Bunların ülkemizde üretilebilmesi için önemli bir gayret sarf edilmesi gerekiyor. Bu tür sıkıntılar belki de bunların çözümünde de üniversitelerimizin bu alanlara odaklanmasına vesile olacaktır. Bu olumsuzlukların uzun vadede kazanıma döneceğine inanıyoruz. Şunu da unutmamamız lazım. Gerçekten sağlık sektöründen memnuniyet son derece yüksek. Bunda gerek devlet hastanelerindeki, gerekse üniversite hastanelerimizdeki doktor ve sağlık çalışanlarımızın önemli bir katkısı var. Sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek millet olarak azdır. Sağlık çalışanı olmak kolay bir görev değildir. Sorumluluğu, çalışma şartları çok zor, gecesi gündüzü var. Bilhassa eğitim aşamaları çok ağır. Toplum olarak bunun bilinci içerisindeyiz. Muhakkak sıkıntılar olacaktır. Devletimiz güçlüdür. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntıları çözer. Buna benzer yeni yeni sıkıntılar olmaması için az önce söylediğim gibi işletme yönetimindeki hocalarımız biraz daha bu konulara eğilsinler. Buna eğilsinler ki bir daha benzer sıkıntılar yaşanmasın. Ben sizleri ilimizde misafir etmekten mutluluk duyduğumu tekrar ifade etmek isterim. Toplantımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği 20. Genel toplantısı açılış konuşmalarının ardından devam etti.