Yaklaşık 50-60 kişiden sadece 15’i muayeneye alınıyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar bu sorunun çözülmesini istiyorlar. Ayrıca internet üzerinden randevu almaya yönlendirildiklerini ancak internet üzerinden randevu alınamadığını söylediler.

 

DİŞ HEKİMLİĞİ HASTANESİ’NDE ÇİLE BİTMİYOR

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki hastaların çilesi bitmiyor. Sabah 5 saatlerinde soğuk havada kuyruğa giren hasta vatandaşlar, bina içerisine alınmayarak, soğukta bekletiliyor. Saat 8.30’a kadar soğukta bekleyen vatandaşlara bina içindeki güvenlik görevlileri, kötü davranışlar sergileyerek, hakarete ulaşan sözler sarf ediyor. Afyonkarahisar’da diş hastalıkları konusunda hizmet veren Afyon Kocatepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Tedavi olmak için başvuru yapan vatandaşlar, sıra nedeniyle sabahın 5’inde hastane önünde kuyruklar oluşturuyor. Binaya girişlerin 8.30’dan önce olmaması nedeniyle soğuk havada dışarıda bekleyen vatandaşlar, ciddi sorunlarla baş başa kalıyor.

 

HASTALAR GÜVENLİKÇİLERİN HAKARETLERİNE MARUZ KALIYOR

 

Hastaneye başvuru için kullanılan randevu sisteminin sürekli dolu olması nedeniyle erken saatlerde dışarıda kuyruklar oluşturan vatandaşlara bir darbeyi de bina içinde bulunan güvenlikçiler vuruyor. Bina içindeki güvenlik görevlileri vatandaşlarla yaşanan diyaloglarında ‘beğenmezseniz başka yere gidin, istediğiniz yere şikayet edin’ gibi sözler sarf ederek, vatandaşlara kötü muamelede bulunuyor. Bir başka sorun ise internet dışında yapılan randevu başvurusunda 15 kişilik kota uygulaması. Vatandaşlar, ‘15 kişinin dışında internet üzerinden başvuru yapmalısınız’ denilerek tedaviye dahil edilmiyor.  Yaşanan durumlara tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden bu sıkıntılara çözüm bulmalarını istiyor.