Uluslararası Bolvadin Sempozyumu Düzenleniyor

Bolvadin tarihinde ilk kez uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yapacak.



13-15 Ekim 2017 tarihinde yapılması planlan Uluslararası Bolvadin Sempozyumu Bolvadin Belediyesi ve Bolvadin Kent Konseyi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bolvadin Kaymakamlığının işbirliğinde düzenlenecek.





"Sultan Yolu Üzerinde Kadim Kent Bolvadin" temasıyla yapılacak olan sempozyuma Türkiye’den ve yurt dışında birçok üniversiteden akademisyenlerin katılması bekleniyor.

Uluslararası Bolvadin Sempozyumunda Bolvadin’in tarihsel, kültürel, sanatsal, iktisadi, kültürel ve turizm konularında bilim kuruluna tam metinleri ulaşan 57 farklıkurumdan toplam 134 bildirinin sunulması bekleniyor.



13 Ekim 2017 Cuma günü sabah açılış oturumu ile başlayacak olan uluslararası sempozyum, 4 salonda eş zamanlı oturumlarla devam edecek. 13 ve 14 Ekim 2017 tarihlerinde 32 oturum gerçekleşecek.

Sempozyum sonrası bilim kurulundan geçen çalışmalar tam metin olarak yayınlanarak Bolvadin’in geleceğine ışık tutması amaçlanıyor. Sempozyuma gerek Bolvadin’den gerekse çevreden ilgililerin yoğun katılımı bekleniyor.