Ulusal Fotoğraf Festivali 1. Frig Fotofest Vali Mustafa Tutulmaz’ın katıldığı açılış programıyla başladı.

Gözden kaçırmayın

Ramazan’da Tiyatro keyfiRamazan’da Tiyatro keyfi

Açılış programına Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, Afyon Frig Fotoğraf Derneği Başkanı Murat Özçelik ile aralarında Ozan Sağdıç, Cengiz Karlıova, Reha Bilir, Burak Şenbak, Serkan Turaç'ın bulunduğu önemli fotoğraf sanatçıları katıldı. 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz Afyonkarahisar’ı tanıtmak adına her fırsatı değerlendirdiklerini söyleyerek: “Afyonkarahisar genelde yoldan geçilirken uğranılan bir yerdir. Çoğu zamanda kıyısından, kenarından uğranılan yerdir. Afyonkarahisar değerlerini tam olarak tanıtabilmiş ve değerlerini tam olarak toplumla paylaşabilmiş bir yer değil.  İşte bu durumu aşabilmek için her ortamda, her hususu değerlendirerek tanıtımda bundan nasıl faydalanabiliriz öngörüsü ile hareket ederek, farklı durumları Afyonkarahisar’ın tanıtımına bir vesile kılmaya çalışıyoruz. Fotoğraf Festivali 1. Frig Fotofest’te bu anlamda bu amaca yönelik önemli bir festival. Bu festivale vesile olan Afyon Frig Fotoğraf Derneği Başkanı Murat Özçelik ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etmek isterim” dedi.

 

Afyonkarahisar Her Geçen Gün Yeni Özellikleriyle Tanınıyor

 

Afyonkarahisar’ın turizmin önemli merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Vali Mustafa Tutulmaz: “Biz Afyonkarahisar’ı tanıtırken diyoruz ki termalin, mermerin, lezzetin ve zaferin merkezi diyoruz. Ama her geçen gün bu özelliklerin üzerine yeni merkez olma özelliğini de eklemektedir. Artık Afyonkarahisar turizmin en önemli merkezlerinden biridir. Turizm alanından özellikle sağlık ve spor turizmi alanında her geçen gün hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Sporda hazırlık kamplarının başladığı bir dönemde onlarca takım şu anda ilimizde kamp yapmaktadır. Spor alt yapımız kamp dönemine uygun bir konumdadır ve önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar’ı spor turizmi alanında daha fazla tanımaya başlayacağız. Sağlık turizmi de bizim için önemli alanlardan biridir.  Şu anda 25 bin yatak kapasitemiz var. Bunun 10 bin yatak kapasitesi 4 ve 5 yıldızlı otellerdedir. Her geçen gün sayıları artan bu yatak kapasiteleri ile birlikte insanlar gerek sağlık için gerekse eğlence ve dinlenme amaçlı Afyonkarahisar’ı tercih etmektedir.  Lezzet açısından da ziyaretçilerin yoldan geçerken uğradığı lokum, şeker, kaymak ve sucuk başta olmak üzere satın aldıkları gıda ürünlerinde de Afyonkarahisar önemli ve örnek şehirlerden biridir. Tüm bu değerlerin yanında Afyonkarahisar cumhuriyetin kazanıldığı topraklardır. Festival Kocatepe’de gündoğumunun fotoğraflanması ile başladı. Kocatepe gibi o kadar güzel değerlerimiz varki tarih, kültürel ve doğal güzellik, tarihin doğal güzellikle birleşmesi yönüyle Afyonkarahisar ülke ve dünya gündemine artık daha sık girmeye başladı” ifadelerini kullandı.

 

Frig Artık Daha Tanınır Hale Geldi

 

Frgi Vadisi’ni tanıtma noktasında çalışmalar yaptıklarının altını çizen Vali Mustafa Tutulmaz: “Frig Vadisi yıllardır anlatılmaya çalışıldı ancak çok fazla gündemde yer almıyordu. Biraz daha bu noktanın üzerine giderek bu anlamda Frig Vadisini bölgenin en fazla uğrak yeri durumuna taşıdık. Emre gölü ve çevresinde güzel çalışmalar yapıldı. Frig Vadisi artık gündemde daha fazla yer işgal ediyor. Festival süresince çekilecek fotoğraflar ile de Frig Vadisini bizlerde daha farklı açıdan görmüş olacağız. Açacağınız sergiler ve yayınlanacak eserler ile Afyonkarahisar’ın tanıtımına da katkı yapmış olacaksınız. Sizlerin eserleri daha fazla kesime ulaştıkça uzun vadede ilimize önemli tanıtım katkısı sağlayacak. Bu festivale destek veren kurumlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte bu festival daha geniş kapsamlı bir şekilde devam eder ve bu şehirde bu tür festivalleri daha fazla sahiplenir” şeklinde konuştu.

 

Festivale katılan ünlü fotoğraf sanatçıları da Afyonkarahisar’ın marka şehir olma yolunda ilerlediğini ve fotoğraf çekme alanında da önemli merkezlerden birisi olacağına inandıklarını söylediler. Konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve davetliler 1. Frig Fotofest Kardeş Dernekler Karma Sergi’nin açılışını yaptı.

 

Sergideki fotoğrafları dikkatle inceleyen Vali Mustafa Tutulmaz fotoğrafların mimarlarından fotoğraflar hakkında bilgiler aldı. Vali Tutulmaz sergiye katılan minik davetli ve kendisini fotoğraflayan küçük fotoğrafçıyla da yakından ilgilendi.

 

Festival 2 gün süresince Kocatepe, Afyon şehir merkezi, Frig Vadisi, Eber gölü'ne hazırlanan gezi güzergâhlarının ziyareti ve fotoğraflanmasıyla devam edecek.