Ufka Yolculuk Yarışmasına kayıt için son günler

Şimdi değilse ne zaman?

İstanbul merkezli Zinde Gençlik Kulübü ve Son Peygamber Platformu tarafından uluslararası düzeyde düzenlenen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının dördüncüsü için kayıtlarda son günlere girildi.

Bu yıl, merkezi sistem sınav sistemiyle yapılan kitap okuma yarışması için Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın “Riyazü's Salihîn'den 1001 Seçkin Hadis” kitabı seçildi.

Yarışmanın Afyonkarahisar ili koordinasyonunu Necat Gençlik ve Spor Kulübü liderliğindeki "Yarışma İl Tertip Kurulu" yapıyor.

Yarışmanın Afyonkarahisar ilindeki durumuyla ilgili olarak, Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları Afyonkarahisar tertip Heyeti üyeleri açıklama yaparak, özellikle ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerini yarışmaya kayıt olmaya, yarışma kitabını özümseyerek okumaya ve yarışma sınavına girmeye davet etti.

Necat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ali Yücel Okyar, yaptığı değerlendirmede "Yarışma kitabı olan, Riyazüs Salihin kitabı, uzmanlar tarafından Türkiye ve Dünya'da, “en meşhur, en sahih ve en çok tavsiye edilen hadis kitabı” olarak değerlendirilmektedir. Yarışmanın amacı; toplumun her kesimini Son Peygamber'in (sav) mesajları ile buluşturarak, Allah’ın rızasını kazanmak, toplumda hadis algısı oluşturmak, H.1437 / M.2016 yılı içerisinde Peygamber Efendimizin (sav) hadislerinin okunmasını ve hayata tatbik edilmesini teşviktir" diyerek toplumun her kesimini okumaya, öğrenmeye, hayata tatbik etmeye ve yarışmaya davet etti.

Yarışma tertip heyetinden, Eğitim ve Değişim Derneği (E-DER) Afyonkarahisar İl Temsilcisi İdris Özek de "yarışma için bütün okullarımıza ulaşmaya, yarışma kitabımızı da öğrencilerimize ulaştırmaya çalıştık. Umarım ki, maksadımız hasıl olur. Tüm okul idarecilerimizden, öğretmenlerimizden yarışmaya öğrencilerimizin kayıt edilmesi, yarışma kitabının okutulması, yarışma sınavına girmelerinin sağlanması noktasında destek bekliyoruz." dedi.

Ufka Yolculuk İl Koordinatörü Dilaver Kayacan ise "kayıt için son 10 güne girmiş bulunuyoruz. Hedefimiz Afyonkarahisar ilimizden 10 bin kayıt idi. Buna henüz ulaşamadık. Belediyelerimizin, İl Özel İdaremizin, hayırseverlerin katkılarıyla yüzlerce kitabı öğrencilerimize ulaştırdık. 10 bin hedefine ulaşmak, yarışma kitabımızı binlerce kardeşimize okutmak için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Bizlere destek veren tüm ilgililere, idarecilerimize, öğretmenlerimize teşekküe ediyoruz. Artık son haftaya girerken bir büyük hamle yaparak daha çok kardeşimizi yarışmaya kaydedelim. Bu bir hayır yarışıdır, ilim yarışıdır, hizmet yarışıdır. Şimdi değilse ne zaman?.. Gençliğim ize, çocuklarımıza, geleceğimize dinimizi doğru kaynaklardan öğreterek, Hz. Peygamber'in (S.A.S.) söylediklerini, nasıl yaşadığını öğreterek, özümseterek sahip çıkmalıyız. Yarışma hakkında bilgi, detay, kayıt, örnek sorular www.ufkayolculuk.com internet adresinde öğrenilebilir" dedi.

Yarışmanın son kayıt tarihi 21 Şubat 2016. Merkezi sistem olarak tüm ülke genelinde aynı saatte başlayacak olan yarışma sınavı 3 Nisan 2016 günü Afyonkarahisar il merkezi, Afyon ilinin bütün ilçelerinde ve bazı büyük beldelerde yapılacak.