Nejat Gençlik Kulübü tarafından organize edilen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları Ödül Töreni Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla yapıldı.

 

Bu yıl 6.’sı yapılan yarışmaya 81 il, 827 ilçe ve 233 cezaevinden 700 bine yakın katılım oldu. Afyonkarahisar 33 bin katılımla nüfus bakımından Türkiye 1.’si oldu.

 

Ödül törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Ufka Yolculuk İl Temsilcisi Nuri Özçelik öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz öncelikle yarışmaya katılan ve derece alan öğrencileri tebrik etti. Okumanın önemini her fırsatta dile getirdiğini söyleyen ve öğrencilere okumayı asla bırakmayın mesajı veren Vali Mustafa Tutulmaz: “Bir STK’nın bu denli yankı uyandırması ve bu kadar çok katılımcı sayısına ulaşması sevindirici. Okumak gerçekten çok önemli. Kitap okuma üzerine yapılan yarışmada ilimizin Türkiye derecesi elde etmesi de beni ayrıca mutlu etti. Umarım bu yarışma ilerleyen yıllarda da katılımcı sayısını artırarak devam eder” dedi.

 

Tören sonunda Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü konulu yarışmalarda derece alan öğrenciler yaş gruplarına göre yapılan kategorilerde sırayla ödüllerini aldı. Okullarında derece yapan öğrencilere ayrıca bisiklet hediye edildi. Toplu hatıra fotoğrafı ile tören sona erdi.