Afyonkarahisar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 32. Uçurtma Şenliği coşkuyla kutlandı.Her yıl 6 Mayıs Hıdırellez Bahar Bayramı'nda yapılan ancak hava muhalefeti nedeniyle 13 Mayıs Anneler Günü'ne ertelenen Uçurtma Şenliğinde uçurtmalar, Afyonkarahisar semalarında renkli görüntülere sahne oldu.

 

           Uçurtma Şenliği'ne yoğun ilgi gösteren çocuklar, en güzel uçurtma ve en güzel uçan uçurtma dallarında dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Halk Müziği ekibi ve Afyonkarahisar Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin de sahne aldığı şenlikte vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

 

PİLAV VE AYRAN İKRAM EDİLDİ

 

          Düzenlenen yarışmaya yaklaşık 60'a yakın uçurtma katılırken, Uçurtma Şenliği'ni değerlendirmeye alan jüri, en güzel uçurtma ve en güzel uçan uçurtma dallarında birinci, ikinci ve üçüncüyü seçmekte zorlandı.Yapılan değerlendirmeler sonunda en güzel uçurtma dalında birinci Adil Arı, ikinci Zeliha Gedik  üçüncü ise Gürkan Ertek oldu. En güzel uçan uçurtma dalında ise birinciliği Mehmet Bayram  ikinciliği Samed Gedik, üçüncülüğü ise Ali Mert Yetik elde etti. Yarışma sırasında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

 

GÖSTERİLER BÜYÜK İLGİYLE İZLENDİ

 

         Yarışmada dereceye girenler ödüllerini, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın elinden aldı. Yarışmanın jüri üyeliklerini ise Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Belediye Meclis Üyesi Ferda Ertürk, Yüntaş Genel Müdürü Mehmet Sarlık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Barın, Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yücel Ocak, Milli Eğitim Şube Müdürü Muammer Demircan ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık yaptı.