Dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart tarihi vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen aziz şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür.

 

Çanakkale Zaferi, 18 Mart 1915’te vatan ve milletin bağımsızlığını korumak, vatan ve milletin bekası için yurdumuzun dört bir yanından ailelerini arkalarında bırakarak gelen kahramanlarımızın her türlü imkânsızlık ve yokluğa rağmen varını yoğunu ortaya koyarak, zor şartlar altında kendisinden donanım ve imkân yönünden güçlü olan ordulara karşı verdiği muhteşem mücadeleyle destanlaşmış, eşine az rastlanır, anlamlı bir kahramanlık destanı ve tarihi dönüm noktalarından biridir. Bir milletin verdiği mücadeleyle, “Çanakkale geçilmez” sözünü tarihe kazıyarak tarihin akışını değiştirdiği bir zaferdir. Türk milleti, vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakarlıklar göstermiş, cesaret dolu mücadelesiyle tarih boyunca şanlı zaferler kazanmıştır.

 

18 Mart Şehitler Günü, her daim milletimizin gönlünde yer alan aziz şehitlerimizi yad etmek açısından önemli bir gündür. Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin manevi değerlerinin, birlik ve beraberliğinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır. Uğrunda büyük bedeller ödenen aziz vatanımız, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere kutsal bir emanetidir. Canı pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan isimli-isimsiz kahramanlarımız, ebedi varlığımızın teminatı olmuşlardır.

 

Ecdadımızın Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için vermiş olduğu üstün mücadele ruhu, aziz milletimiz tarafından idrak edilerek aynı şuurla Terörle Mücadele’de, 15 Temmuz’da devam etmiş,  günümüzde de ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması, halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için ülkemiz sınırları ötesinde kahraman vatan evlatları tarafından devam ettirilmektedir. Aziz milletimizde var olan bu ruh ve bilinç yaşadıkça bayrağımız ilelebet kutsal vatan toprakları üzerinde dalgalanacaktır.

 

Bu vesileyle, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle de; Aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan (cc) rahmet diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.