rnTürkiye Motokros Şampiyonası’nın 5.Türkiye Motokros Şampiyonası’nın 5. ayak yarışı 26-27 Ağustos tarihlerinde,

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

 30 Ağustos Zafer Haftası kutlamaları çerçevesinde Afyon Motor Sporları Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan Motor Sporları Merkezi’nde, bin 680 metre uzunluktaki pistte yapılan yarışlarda, 8 sınıfta 68 sporcu yarıştı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yarışların ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Başkan Çoban, "2018 ve 2019 Dünya Motokros Şampiyonasını ilimizde yapacaklarını açıkladı. Geçen yıl Kasım ayında Türkiye Motokros Şampiyonası’nın sezon finaliyle kapılarını Türk sporuna açan Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi, çok kısa bir sürede Türkiye’de motor sporlarının merkezi haline geldi. Henüz bir yıl dolmadan dört büyük yarışa ev sahipliği yapan Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi, Büyük Taarruz ve Zafer Haftası’nın 95. yıl dönümünde de çok özel bir yarış için kapılarını açtı" dedi.

 

İstanbul, İzmir, Muğla, Antalya, Sakarya, Ankara, Kütahya ve Bursa başta olmak üzere KKTC’den de yarışçıların katıldığı; teknik, beceri, cesaret ve dengenin öne çıktığı yarışta, MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85cc, 65cc, 50cc ve Veteran sınıflarında yarışlar düzenlendi.

 

Yarışlar sonunda; MX sınıfında Şakir Şenkalaycı, MX1 sınıfında Batuhan Demiryol, MX2 sınıfında Mustafa Çetin, 85 CC’de Kaya Alptürk, 65 CC’de Baran Bulut Kocaman, 50 CC’de Efe Okur, MX Junior’da Emircan Şenkalaycı ve veteran sınıfında ise Hüseyin Neziroğlu birinci oldu.