Her yıl Ulusal Yaşlılık Konseyi ve Ulusal Sosyal Uygulamalı Gerontoloji Derneği tarafından Uluslararası Türkiye Gerontoloji Ödüllerinin bu yıl sekizincisi  Dinar’da Dinar Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenmiştir. Her yıl sahadaki bilim insanları, uygulayıcılar, öğrenciler ve politikacıların yaptıkları çalışmaların konsey üyelerinden oluşan bir komisyonca ödül sahiplerinin belirlendiği Türkiye Gerontoloji Ödüllerinde; Bilim Hizmet  Ödülü dalında Pamukkale Üniversitesi Öğretim üyesi Prof.Dr. Velittin Kalınkara ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Görgün Baran’a gerontoloji dalında yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı verildi, uygulamalı hizmet dalında Çallıoğlu Holdingde görevli olan ve Akdeniz Üniversitesi  Gerontoloji Bölümü için yapmış olduğu  maddi ve manevi desteklerden dolayı kendisine takdim edildi bir diğer Uygulamalı  Hizmet dalında ülkemizde ilk defa “Yaşlı Dostu Hastane”  projesini hayata geçiren İzmir Urla Devlet Hastanesine verildi.

Gero Basın dalında ise NTV Antalya Muhabiri Sibel Atasoy ve Kameraman Tanju İyigün’e gerontoloji dalında yaptıkları başarılı haber ve çekimleri gün yüzüne getirdikleri için kendilerine verildi.

8. Uluslararası Türkiye Gerontoloji Ödülleri programına Dinar ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet ACAR, Avustralya Victoria Üniversitesinden emekli Prof.Dr. Terence SEEDSMAN ve Almanya’da görevli Dr. Palauf Martin,Akdeniz ÜniversitesiGerontoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. İsmail Tufan ile çok sayıda Dinarlı vatandaş ve öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasında Ülkemizde çok değerli çalışmalar yapan ve yerinde duramayan Gerontoloji biliminin önünün açılmasına vurgu yapan Saffet ACAR şunları kaydetti “Geçen yıl ev sahipliğini yaptığımız ve gururla bu yıl tekrar talip olduğumuz ülkemiz bilim camiası için oldukça önemli bir yer tutan ve Gerontoloji alanındaki akademisyenlerin, uygulayıcıların, Yaşlılara hizmet etmeye gönül vermiş kimselerin ve alanda başarılı öğrencilerin ödüllendirildiği Dinar Belediye Başkanlığı, Ulusal Yaşlılık Konseyi ve Ulusal Sosyal uygulamalı Gerontoloji Derneği iş birliği içerisinde gerçekleştirmiş olduğumuz 8. Türkiye Uluslar arası Gerontoloji Ödülleri Törenine hoş geldiniz, şeref verdiniz hepinizi şahsım ve Belediyem adına saygıyla selamlıyorum.

Bu yıl yine Gerontoloji alanında çok başarılı çalışmalar yapan bir takım bilim insanı hem yaptıkları çalışmaları anlatacaklar hem de ödüllerini sizlerin önünde alacaklar. Yaptığımız bu organizasyon belediyemizin yaşlılık konusunda iyi bir tarayıcı ve gözlemci olduğunu göstermektedir çünkü hem ulusal bazda hem de uluslar arası alanda yaşlılık konusundaki tüm çalışmalardan haberdar olup Dünya bilim camiasında neler oluyor, kim ne yapıyor gibi soruların cevapları tarafımızca bilinmekte ve yıl sonunda başarılı bulduğumuz kişiler tarafımızca ödüllendirilmektedir. Türkiye Gerontoloji Ödülleri ülkemiz için de büyük kazançtır, bu organizasyonun sürdürülebilirliği için gerekli desteklerin verilmesi ve Gerontoloji Biliminin önünün açılması gerekir.

Ben inanıyorum ki Türkiye’de ki gerontoloji biliminde var olan şuan ki ruh devam ettikçe bu törenin devamı gelecek ve yaşamaya devam edecektir.

8. Türkiye Uluslar arası Gerontoloji Ödüllerinin bu yılki sahiplerini değerli hocalarımı ve uygulayıcılarımı tebrik eder, çok muhterem Dinar halkına bu organizasyona şahit olduğu ve konferanslarımıza katıldığı için şükranlarımı sunarım.

Yarın saat 09.30’da yine bu salonda Uluslararası Yaşlı Bakım Ağı ve Yerel Yönetimler Sempozyumunu gerçekleştireceğiz, sizleri yarın tekrar Türkiye’de ilk olacak olan belediyelerimizin buluştuğu bu sempozyumumuza şahit olmanız için davet ederim.

Bu organizasyonda emeği geçen Belediye personelime teşekkürlerimi sunar, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım” dedi.

8. Türkiye Uluslar arası Gerontoloji ödülleri bu yılki sahiplerine verilerek program sona erdi.