Sabit, mobil ve internet abone sayıları açıklandı…

Gözden kaçırmayın

Kripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir RehberKripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir Rehber

Ulaştırma Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Türkiye’de 2016 yılı sonu itibarıyla 11,08 milyon sabit telefon, 75,06 milyon mobil ve 62,2 milyonun üzerinde ise geniş bant internet abonesi bulunduğu ortaya çıktı. Medya Takip Ajansı Interpress’in sabit, mobil ve internet aboneliği konusunda medyada çıkan haberler üzerine yapmış olduğu incelemeye göre, Türkiye’nin 426 dakika ortalama aylık mobil kullanım süresi ile Avrupa ülkelerine kıyasla en fazla mobil telefonla görüşme yapan ülke olduğu belirlendi. Ayrıca vatandaşlarımızın ortalama en az bir mobil telefon hattına sahip olduğu tespit edildi.

 

En çok aradığımız kısa numara 182

 

Toplam mobil ses trafiğinin 240,7 milyar dakika, sabit ses trafiğinin 9,2 milyar dakika olduğu Türkiye’de en çok aranan kısa numaranın ise 182 Hastane Randevu numarası olduğu ortaya çıktı. 2016 yılında sabit ve mobil şebekeden en fazla aranan ve aranılan ülkenin de Almanya olduğu belirlendi.

 

4.5G aboneliğinde büyük artış yaşandı

 

Aralık ayı sonu itibarı ile yaklaşık 51,7 milyon kişi 4.5G aboneliğine geçiş yaparken cihazı veya SIM kartının 4.5G hizmetine uyumlu olmaması nedeni ile aktif olarak bu hizmeti kullanabilenlerin sayısı 19,2 milyon olarak gerçekleşti. Mobil geniş bant internet abonelerinin aylık ortalama kullanımı 2,2 GByte seviyesinde iken, cihazı ve SIM kartı 4.5G hizmetine uygun olan 4.5G abonelerinin data kullanımı ise aylık 5,4 GByte oldu.

 

Faturalı hat sayısı yükseldi, numara taşıma 100 milyonu aştı

 

Hizmet alan mobil abonelerin yüzde 48,4’ünü ön ödemeli aboneler oluştururken, son bir yıl içerisinde faturalı abonelerin oranının ise yüzde 51,6’ya çıktığı görüldü. Şubat 2017 tarihi itibariyle toplam 100.76 milyon mobil numara taşıma işlemi gerçekleştiği tespit edildi. Medya Takip Ajansı Interpress’in televizyon, internet ve yazılı basında yaptığı araştırmaya göre mobil abone ile ilgili 4 bin 806 haber çıkarken, sabit hat aboneliği hakkında ise medyaya 3 bin 654 haber yansıdığı belirlendi. İnternet aboneliği konusunda da 3 bin 353 haber yer aldığı tespit edildi.