Abdullah Gül Bodrum’da, Türkmenistan Devlet Başkanı, Kırgızistan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanları ile görüştü. Gül, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4. Zirvesi’nde Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile toplantı dışı ikili görüşmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bodrum Hilton Türkbükü Hotel’deki görüşmelerde enerji, ulaştırma ve kültür alanlarındaki iş birliğinde somut adımlar atılması kararlaştırıldı.
Öte yandan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bu yıl dördüncüsü yapılan zirveye ilk defa katıldı. Berdimuhamedov’un zirveye Türkiye’de düzenlendiği için katıldığı belirtildi.
KONUK CUMHURBAŞKANLARI ONURUNA AKŞAM YEMEĞİ
Cumhurbaşkanı Gül, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4. Zirvesi’ne katılan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev onuruna akşam yemeği verdi.
Bodrum Hilton Türkbükü Hotel’deki yemek, basına kapalı gerçekleşti.