Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, mesajında şu ifadelere yer verdi,

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

11 Haziran 1868 tarihinde savaşta yaralanan askerlere yardım etmek amacıyla kurulan Hilal-i Ahmer Cemiyeti; 2017 yılında Dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü yardım kuruluşu haline geldi.

149 yaşındaki Türk Kızılayı yardımseverlerin her geçen gün artan güveni ve desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ediyor.

Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Türk Kızılayı Afyonkarahisar  Şube Başkanı İsmail Danıştekin, mesajında şu ifadelere yer verdi, ‘Kuruluşunun ardından 1893 yılında, İstanbul’da görülen büyük kolera salgınından bu yana, yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde ihtiyaç sahiplerinin bakımını, yerleşim ve beslenmelerini Türk Kızılayı sağladı.

Türk Kızılayı, Kurulduğu ilk günden bu yana bilgi, deneyim ve operasyonel güç bakımından kendini  geliştirmeye devam etmektedir.  Bugün Yurdumuzun her tarafına yayılmış Bölge Afet Yönetim ve Lojistik Merkezleri ile olası bir afete en geç 2 saat içinde ulaşma kabiliyeti, 350.000 kişiye acil barınma ve beslenme imkânı verebilecek kapasiteye ulaştı.

 

1957 yılında kan merkezlerini kurmaya başlayan Türk Kızılayı, 2005 yılında Güvenli Kan Temini programını hayata geçirmiş ve Ülke geneline yayılmış Bölge Kan Merkezleri bünyesindeki donanımlı personeli ile Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacını gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlamayı hedeflemektedir.

 

Kemik İliği bekleyen hastalara şifa olmak için Türkök Projesi’ni hayata geçiren Türk Kızılayı, gün geçtikçe artan donörleri ile şifa bekleyen hastalara umut olmaya ve şifa dağıtmaya devam ediyor.

 

Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı; sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor.

 

Kızılay, yardım elini ülke sınırlarının dışına da uzatıyor. Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya, Güney Asya’dan Kafkaslar’a kadar dünyanın neresinde bir insan acısı varsa onu dindirmek için çaba gösteren Türk Kızılayı Türkiye’nin tanıtılmasına da kuşkusuz büyük katkı sağladı.

 

Türk Kızılayı’nın bu günlere gelmesinde Değerli hayırsever bağışçılarımızın yanı sıra, maddi ve manevi hiçbir menfaat beklemeksizin gece gündüz çalışan Şube Başkanlıkları ile Üye ve Gönüllülerimizin payı büyüktür.’dedi.