29 Ekim Pazar günü, İstanbul Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlenen Cumhuriyet Balosu'ndan elde edilen tüm gelir, başarılı ancak maddi olanakları yetersiz çocukların eğitimlerine devam edebilmesi amacıyla Türk Eğitim Derneğinin “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyası burs fonuna aktarıldı. Böylelikle 33 başarılı çocuğun burslu okuması sağlandı.

 

Türk Eğitim Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümünü, Türkiye'nin kanaat önderlerinin bir araya geldiği Cumhuriyet Balosu ile kutladı. 29 Ekim Pazar günü, İstanbul Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlenen ve İstanbul Gelişim Orkestrası'nın sahne aldığı anlamlı geceden elde edilen tüm gelir, başarılı ancak maddi olanakları yetersiz çocukların eğitimlerine devam edebilmesi amacıyla Türk Eğitim Derneği'nin 10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye burs fonuna aktarıldı.

 

Gecede konuşan Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu Türk Eğitim Derneği ile Cumhuriyet arasındaki güçlü bağın altını çizdi: “Bizim gibi cumhuriyet kurumu olan, çağdaşlığa inanan, milletin değerlerine saygılı olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyayla rekabet etmesi gerektiğine inanan kurumların yapması gereken tek bir şey var: İyi nesiller yetiştirmek. Bu ülke hepimizin ve hiçbirimiz unutmayalım ki Cumhuriyet büyük bir çınardır. Çınarlar gövdesi güçlü olduğu kadar kökleri de güçlü ağaçlardır. Cumhuriyet kurumu olan Türk Eğitim Derneği bu çınarın köklerinden biridir.”

 

Türk Eğitim Derneği, “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyası aracılığıyla Tam Eğitim Bursu veriyor ve burs verdiği öğrencilere sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin tüm sosyal gelişimlerini uzman psikologlar aracılığıyla izliyor, gönüllüler ile sosyal, kültürel ve manevi destek veriyor. Söz konusu burs, öğrencilerin üniversite eğitimleri boyunca devam ediyor ve barınmasından servisine, kıyafetinden cep harçlığına kadar tüm ihtiyaçların karşılanmasını kapsıyor. Bu yönüyle Türk Eğitim Derneği burs uygulamaları mevcut burs uygulamalarından ayrılıyor. Tam Eğitim Bursu'nu almaya hak kazanan öğrenciler, Türk Eğitim Derneği tarafından açılmış olan 38 okulda eğitim alabiliyor.