Vali Mustafa Tutulmaz Afyonkarahisar Turizm Potansiyelini Harekete Geçirecek Önemli Bir Adım Daha Attı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Tarihin, Termalin, Zaferin ve Lezzetin başkenti olan Afyonkarahisar’ın tanıtımına katkıda bulunmak ve turizm potansiyelini harekete geçirmek adına Vali Mustafa Tutulmaz önemli bir çalışmaya daha imza attı.

 

Bölgenin tanıtılmasında önemli bir yeri olan rehberlik hizmetinin geliştirilmesi amacıyla ilimize gelen misafirlerin Afyonkarahisar’ı daha yakından ve daha bilgili olarak tanımalarına ortam hazırlayan Vali Mustafa Tutulmaz bu kapsamda Turist Rehberleri Birliği Başkanı Zeki Apalı'yı makamında kabul etti.

 

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır’ın da hazır bulunduğu ziyaret sırasında bilgiler aktaran Turist Rehberleri Birliği Başkanı Zeki Apalı; “Afyonkarahisar’da turizmi geliştirmek üzere yapılan çalışmalar kapsamında paydaşlardan biri olan rehberlerin öneminin farkındayız. Turist rehberleri olarak Afyonkarahisar’daki rehberlik hizmetinin daha üst seviyelere çıkması gerektiğinin farkındayız. Bu kapsamda Sayın Valimizin talimatlarıyla hızlı bir yol haritası çıkarma çabası içerisine girdik. Böylelikle mevcut rehberlerin, özellikle sektörde iş bulmakta zorluk çeken rehberlerin, hızlı bir eğitim programından geçirilerek Afyonkarahisar bölgesinde uzmanlaşmasını sağlayacağız. Bu kapsamda Sayın Valimizin önderliğinde çalışmalarımızı başlattık“ dedi.

 

Ziyaret sırasında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; ”Afyonkarahisar’ımızın tanıtımına katkı sağlayan her türlü çalışma ve faaliyetlerin destekçisiyim. Afyonkarahisar günden güne kendini tanıtan, tanıttıkça büyüyen ve büyüdükçe daha çok gelişen bir il olmaya devam ediyor. Son dönemlerde valilik olarak yürütülen her türlü faaliyetin olumlu geri dönüşümlerini almaktayız. Afyonkarahisar’ın tanıtımı demek, katma değer sağlamak demektir. Bu kapsamda Turizm sektörünün paydaşları durumunda olan Turist Rehberlerine de ihtiyacımız olduğu önemli bir gerçektir. Tarihi, termali, kültürel ve doğal güzellikleri olarak büyük bir potansiyele sahip olan Afyonkarahisar’ımıza gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından daha fazla turist çekebilmek ve ilimizin ekonomisine daha çok katkı sağlayabilmek için yapılan olumlu bu tür çalışmalara Valilik olarak her türlü desteğin verileceğini ifade etmek istiyorum.” dedi.