Derneğin şube başkanı İsmail Kumartaşlı, yaptığı açıklamada, geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "Tüm Şehitlerimiz Ruhuna Hatim" kampanyasına dernek olarak katıldıklarını hatırlatarak, bu yıl da aynı kampanyaya şehit aileleri ve gaziler olarak katılma kararı aldığını söyledi.

 

Tüm şehit aileleri ve gazilere hem kısa mesaj hem de telefonla ulaşarak, "18 Mart Şehitleri Anma Gününde ikindi namazında İmaret Camisi'nde duası yapılmak üzere hatimlerinizi, dualarınızı, Yasinlerinizi bizlere bildirin" dediklerini aktaran Kumartaşlı, şöyle konuştu:

 

"18 Mart tarihine kadar kaç tane hatim gelirse duasını il müftülüğümüz yapacak. Şu ana kadar çok geniş bir katılım oldu. Tüm şehit aileleri gaziler ve çevrelerindeki mahallerindeki köylerindeki kişilere de söyleyerek çok yoğun bir şekilde hatim okumaya başladılar. İnşallah ayın 18'inde bu sayıları netleştirdikten sonra 18 Mart'ta da ikindi namazına müteakip derneğimiz tarafından okutulacak olan Mevlid-i Şerif'ten sonra il müftülüğü tarafından hatim duasını yaparak, şehitlerimizin ve ecdadımızın ruhlarına hediye edeceğiz."

 

Kumartaşlı, şu anda okumaların hala devam ettiğini vurgulayarak, 18 Mart'taki etkinliğe herkesi beklediklerini sözlerine ekledi.