Performans sisteminde adaletsizlikler bulunduğunu belirten Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Aykut Nazmi Kaya, sistemdeki adaletsizliklerin düzeltilmesini ya da tamamen kaldırılmasını istedi.

 Sağlıkta performans ve ek ödeme sistemi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Sağlık çalışanları sistemde büyük adaletsizlikler bulunduğunu belirterek, ya adaletsizliklerin giderilmesini ya da sistemine tamamen kaldırılmasını istedi.

 Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Aykut Nazmi Kaya yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının parçalara ayrıştırılmış, huzursuz ve psikolojik olarak yorulmuş ve hizmet üretemez hale geldiğini ifade ederek, “İşinde huzursuzdur, evinde huzursuzdur, geleceğinden endişelidir, yarını hakkında bir düşünce geliştirememektedir, bir kısmı azda olsa döner sermaye alırken bir kısmı alamamaktadır” dedi.

 Performans sisteminin lokomotifi olarak hekimlerin görülmesini eleştiren Kaya, hekim dışı sağlık çalışanlarının kırgın olduğunu söyledi. Hekim dışı sağlık çalışanları için performans sistemi tavan tutarı getirilmesine de tepki gösteren Genel Başkan Kaya şunları söyledi;

  “Yüzlerce sertifikanız da olsa, onlarca bilimsel toplantıya da katılsanız bu tavan tutarı aşamazsınız. Bu başlı başına adaletsizliktir. Sadece hekimlerin performansları kendi performansları olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle hekim dışı sağlık çalışanları sistemin adaletsiz olduğunu düşünmektedir.

 Sağlık çalışanlarının çok az döner sermaye almasının bir diğer nedeni de katsayılarının çok düşük olmasıdır. Sağlık Bakanlığı ek ödeme katsayılarını yeniden düzenlemeli ve hekimler ile diğer sağlık çalışanları arasındaki uçurumun kapanmasını sağlamalıdır.”