Konya'da yapılan TÜBİTAK 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde, Afyonkarahisar'dan katılan projeler derecelerle dönmeyi başardı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Yollar Yeniden DüzenleniyorAfyonkarahisar'da Yollar Yeniden Düzenleniyor

Konya'da yapılan TÜBİTAK 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde, Afyonkarahisar'dan katılan projeler derecelerle dönmeyi başardı.

Bölge finalinde, Afyonkarahisar adına katılan 9 projeden 5 proje ilk 3 dereceyle döndü, bunlardan 2 proje ise bölge birincisi olmayı başardı.

Bölge finalinde, ilimizi temsil eden Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinden, Kodlama alanında Zeynep Sezin Tümer ve Berra Pamuk adlı öğrencilerin "Toplu Taşımada Güvenlik" Projesi ile; Türkçe alanında Rana İdil Özdemir ve Sude Ebrar Uludağ adlı öğrencilerin "Masal Küpleri"  Projeleri bölge birincisi seçilerek gelecek ay Kayseri'de yapılacak olan Türkiye finaline katılmayı başardı.

 TÜBİTAK 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde, yine Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin diğer projesi Türkçe alanında bölge ikinciliği, Afyonkarahisar Ali Çetinkaya Ortaokulu Matematik alanında bölge ikinciliğini kazanmayı başardılar.

Kodlama alanında, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi'nin diğer kodlama projesi üçüncü olmayı başardı.

Bölge finallerine gitmeyi hak kazanan 9 projeden 5'i Konya'dan dereceyle döndü.

Bölge finallerine damga vuran ve ilimizi başarıyla temsil eden Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, 2 projesiyle birden bölge birincisi olarak Kayseri'de yapılacak olan finallere katılmayı hak kazanması, kurumda sevinçle karşılandı.

Okul yönetimi, sosyal medya hesabından öğrenci ve danışman öğretmenlerini tebrik ederek bu başarının diğer ulusal ve uluslararası proje yarışmalarından devam etmesi temennisinde bulundu.

 

AFYONGAZETE.COM ÖZEL HABER