rnAfyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi 21. Dönem mezunu polis memurlarının mezuniyet töreni Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Törene Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdür Vekili Gürsel Yıldız, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Eker, il müdürleri, polis memurları ve aileleri katıldı.

 

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılan program mezun polis memuru Ramazan Hasçelik’in okuduğu bayrak şiirinin ardından polis memurlarının yerlerini alması ve saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

 

403 Öğrenci Mezun Oldu

 

Programda Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Eker konuştu. Eker: “Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 4 Mart 2018 tarihinde intibak eğitimi ile başlayan 21. Dönem Eğitim Öğretimi 19 Temmuz 2018 tarihinde sona ermiştir. Derslerinde, mesleki eğitimlerinde ve eğitim sonu sınavlarda başarılı olan 403 öğrencimiz mezun olmuştur” dedi.

 

Mezunlar adına dönem birincisi polis memuru Okan Akdeniz’in yaptığı konuşmanın ardından Vali Mustafa Tutulmaz söz aldı.

 

Polislik Zor Olduğu Kadar Kutsal Bir Meslek

 

Polislik mesleğinin zor olduğu kadar kutsal bir meslek olduğuna değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bugün 403 polis kardeşimizin mesleğe adım atması dolayısıyla bir aradayız. Polislik mesleği zor bir meslek ama kutsallığı da aynı oranda yüksek bir meslektir. Vatandaşların, milletimizin huzurunu sağlamak, onların güven ortamında yaşamalarına katkıda bulunmak üzere göreve başlayan kardeşlerimiz bir taraftan da şunu diyorlar; biz gerekirse görevimiz gereği vatanımız uğruna seve seve can vermeye hazırız. Polislik ve askerlik mesleği dışında canını ortaya koyan, başka mesleklerde var ama en önemlisi polis ve askerlerimizin görevidir. En riskli mesleklere baktığımızda da polislik ve askerlik meslekleri vardır” dedi.

 

Kendinizi Sürekli Geliştirin

 

Polis memurlarına tavsiyelerde de bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Vatandaşlarımızın huzurunu sağlayabilmek adına fedakârlığı gerektiren bu meslekte polislerimizin bu fedakârlığı en üst düzeyde tutması lazım. Aynı oranda da kendilerini eğitmeleri lazım. Artık suç örgütleri, terör örgütleri her geçen gün gerek teknolojiden faydalanmada, gerekse daha ayrıntılı çalışılması gereken durumlarda daha farklı bir konuma geldi. Eskiden olduğu gibi sadece şüpheliyi bularak sonuca ulaşma dönemi bitmiştir. Daha fazla teknoloji, daha fazla bilgi kullanmak gerekmektedir. Burada aldığınız eğitimler muhakkak başlangıçtır. Bundan sonraki süreçte kendinizi daha fazla geliştirmeniz lazım. Polislik mesleğine adım atan kardeşlerimizin ailelerini de tebrik ediyorum. Polis kardeşlerimize de çalışma hayatlarında sağlıklı ve huzurlu bir dönem diliyorum. Mezuniyetiniz ve yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Dönem birincisi tarafından yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından, Vali Mustafa Tutulmaz dereceye giren mezunlara ödüllerini takdim etti.

 

Yemin edilmesinin ardından polis memurlarının kep atması ile mezuniyet töreni sona erdi.