Afyonkarahisar Belediye Meclisi toplandı. Toplantının ana gündem maddelerinden biri de toplu taşıma konusunda yeni otobüs ihalesine çıkılıp çıkılmaması oldu. Yapılan müzakereler sonunda 36+4 otobüs için Toplu Taşıma Hizmeti ihalesinin yapılmasına ve şartlarının belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

 

TOPLU TAŞIMADA OTOBÜS İHALESİNE ÇIKILACAK

          Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlarımızdan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili talepler hakkında Trafik Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

ETEM TEM ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI DÜZENLENECEK

         Ek gündem maddelerinin de görüşüldüğü toplantıda ilimizin kültürel ve sosyal tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Afyonkarahisar Uluslararası Gastronomi ve Turizm Festivali kapsamında 2. Ulusal Afyonkarahisar Kat Hizmetleri yarışmasının düzenlenmesi için Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolü yapılması, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

           Geleneksel olarak düzenlenen Klasik Müzik ve Caz Festivalinin bu yıl da düzenlenmesi konusunda Belediyemiz ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında protokol düzenlenmesi, protokol imzalamak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi, hakkında teklif yine oy birliği ile kabul edildi. Afyonkarahisar Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi  işbirliğinde "Atatürk'ün fotoğrafçısı (Kocatepe’deki figürü çeken) Etem TEM adına ulusal bir fotoğraf yarışması düzenlenmesi, bu hususta protokol yapılması, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a yetki verilmesi hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi.

TOPLU TAŞIMA İHALESİNİN YAPILMASI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

          Belediyemizin katkıları ile Kent Konseyi tarafından yöresel yemek yarışması düzenlenmesi, yöresel yemek yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödül verilmesi hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi. Toplantının ana gündem maddelerinden biri de toplu taşıma konusunda yeni otobüs ihalesine çıkılıp çıkılmaması oldu. Yapılan müzakereler sonunda 36+4 otobüs için Toplu Taşıma Hizmeti ihalesinin yapılmasına ve şartlarının belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.İl Trafik Komisyonu, Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporlarının da görüşülerek karara bağlandığı toplantıda bir sonraki meclis toplantısının 2 Nisan Pazartesi günü saat 18:30’da yapılması kararlaştırıldı.