Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, kurum binasında yaptığı açıklmada,

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, kurum binasında yaptığı açıklmada, TKDK tarafından 12 Haziran'da Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlara yönelik olarak İPARD 2'nin ikinci çağrısına çıkıldığını belirtti.

 

6 Eylül'de başlayacak olan başvuruların 26 Eylüle kadar devam edeceğini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"2. Çağrı ilanı ile desteklenen sektörler, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı eti ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması olarak belirlendi. Afyonkarahisar'da bu sektörlerde ülkemiz piyasasında önemli söz sahibi olan bir il konumundadır. 500 milyona yakın bir destek sağlanacak olan bu sektörlerde iş adamlarımızı ve girişimcilerimizi yatırıma davet ediyorum."

 

Afyonkarahisar'da et ve et ürünlerinin işlenmesi konusunda çok ciddi işletmelerin olduğunu dile getiren Özdemir, OSB'de bulunan bu işletmeleri çatılarını yenilenebilir enerji sistemleri ile donatmasının işletmelere ve ülkemize önemli bir kazanç getireceğini anlatarak, güneş enerjisi konusunda proje hazırlamaya çağırdı.

Özdemir, Afyonkarahisar'da 2011 yılından bu yana 15 çağrıya çıkıldığını hatırlatarak, "İlimizde, 389 proje ile 265 milyon liralık yatırım sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme imzalanan bu projelere 134 milyon lira hibe ödemişi yapılmıştır." dedi.