Türk Eğitim Derneği, Ankara'da devlet okullarında öğrenimlerini sürdüren başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı 201 öğrenciye Tam Destek Bursu vermeye başladı.

Misyonu gereği kurulduğu günden bu yana maddi olanakları yeterli olmayan, başarılı çocukların eğitimine farklı burs programlarıyla destek veren Türk Eğitim Derneği, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokole göre, Ankara'nın çeşitli ilçelerindeki devlet okullarında öğrenimlerini sürdüren 9. Sınıf öğrencisi 201 çocuğa maddi destekte bulunacak, akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerine yönelik bir program uygulayacak.

 

Ankara Vali Yardımcısı Sayın Ali Sözen ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Sayın Selçuk Pehlivanoğlu'nun da katıldığı ve 2 Aralık 2017 Cumartesi günü, TED Üniversitesi'nde gerçekleştirilen oryantasyon programında öğrenciler ve aileleri bir arada oldular.

 

11'i fiziksel engelli 201 öğrenci, her hafta sonu TED Üniversitesi ve TED Ankara Koleji Yerleşkeleri'nde gerçekleştirilecek özel eğitim programlarında İngilizce, Türkçe ve Matematik dersleri alacak. İlgi ve yeteneklerine göre de sanat ve spor etkinliklerine katılacaklar. Tam Destek Bursu uygulaması önümüzdeki yıllarda da genişleyerek devam edecek.

Oryantasyon programı videosu: https://we.tl/dkpG3nyzpW

İlgili Kişi:

Cumhur Karabacakoğlu

Marjinal Porter Novelli 

0530 940 34 89

[email protected]

 

www.turkegitimdernegi.org.tr

Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk'ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Derneği; Üniversitesi, 38 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.

 ​