Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘'Suyumu Koruyorum Projesi'’ yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

 

            Afyonkarahisar merkezinde, belde ve köylerinde bulunan okullardan; Sadıkbey İlköğretim Okulu, Erkmen Toki Nurullah Oymak İlkokulu, Çayırbağ ilkokulu ve Susuz Atatürk İlkokulu öğretmen ve öğrencileri Afyonkarahisar Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisini ziyaret etti.

 

        Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü İçme Suyu Arıtma tesisi tarafından hayata geçirilen Suyumu Koruyorum Projesi öğrencilere tanıtılarak günümüzde su tasarrufunun ne kadar önemli olduğu anlatıldı.

 

           Öğrencilere içme suyu arıtma aşamaları hakkında Belediye İçme Suyu Arıtma Tesisi  yetkilileri tarafından bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, su tasarrufu konulu çizgi film izletilip broşür ve hediyeleri dağıtılarak ‘su koruyucusu’ belgeleri verildi. Afyonkarahisar Belediyesi'nin maskotu Afi ve arkadaşı Susu da ziyaret boyunca öğrencileri eğlendirdi.

 

            Tesiste eğitime katılan öğretmenler faydalı bir teknik gezi olduğunu, öğrenciler ise suyun önemini ve nasıl tasarruf edileceğini öğrendiklerini ifade ettiler.