Afyonkarahisar’da evlilik vaadiyle bir kişiyi yaklaşık 6 bin TL dolandırmaya çalışan bir kadın, kendisini taşıyan taksicinin uyanıklığı sayesinde polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan kadın emniyetten çıkışı sırasında kendisini görüntüleyen gazetecileri fark edince binadan çıkmak istemedi.
Edinilen bilgilere göre, kendisini Nur G. olarak tanıtan 25 yaşındaki kadın kısa bir süre önce tanıştığı Afyonkarahisar’da yaşayan Ömer A.’dan evlenmek için henüz belirlenmeyen bir miktarda para aldı. Daha sonra kente gelen Nur G., Ömer A. ile düğün hazırlıklarına başladı. Ömer A., ise evleneceği kadına 4 bilezik ile bazı ziynet takıları aldı. Ömer A.’nın yanında olmadığı bir zamanda bulunduğu evden çıkan Nur G., üzerindeki ziynet takıları ile kaçmaya çalışırken, bindiği tatsinin sürücüsü Recep Altınsoy’un uyanıklığı sayesinde polis tarafından yakalatıldı.
Uyanık taksici Altınsoy aracında yaşanan olayı şöyle anlattı:
“Saat 11.30 sıralarında taksi durağında gelen üzeri siyah çarşaf bulunan tesettürlü bir bayan hızlı bir şekilde taksiye bindi. Türkçe konuşmayı bilmiyordu, otogara gitmek istediğini söyledi. Otogar istikametine giderken, yolda elindeki telefondaki hatları değiştirdi. Tabi hareketleri biraz şüphelendiriciydi. Sonra bir erkekle konuşturdu beni. Telefondaki kişi hanımefendiyi önce kuyumcular çarşısına sonra otogara götürmemi istedi. Biz de geri döndük Uzun Çarşı istikametine, kuyumcular çarşısına geldiğimiz üzerindeki tamamen siyah çarşafı çıkardı tayt ve tişört ile kalınca haliyle şüphelendim. Kardeşime mesaj atarak, ‘arabadaki bayanın hareketleri iyi değil, emniyete haber ver. Milli birlik Caddesi’nden otogara gideceğim. Yolda ya da otogarda bizi çevirsinler’ diye. Kuyumcuya girdik bir bilezik bozdurdu hanımefendi. Yolda gelirken birde yeni açmış olduğu hatta kontör yüklettirdi. Tabi polislere haber verdiğimizden dolayı yol üzerinde ekipler çevirdi. Biz de emniyette öğrendik evlenmek vaadiyle para karşılığında, daha sonra da altınları koluna takip kaçacakmış yani.”
Olayın ardından kendisini Nur G., olarak tanıtan kadının üzerinden kimlik çıkmazken, kadının kullandığı Nur G., isminin ise sahte olabileceği belirtildi.
Öte yandan, karakol girişinde kendisini görüntüleyen basın mensuplarını fark eden Nur G., dışarı çıkmak istemezken, bu yüzden polise bir süre direnmeye çalıştı. Daha sonra ikna olan Nur G., hızlı bir şekilde karakoldan çıkarak kendisini hastaneye sağlık kontrolüne götürecek olan polis aracına bindirildi.