Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkılarıyla Afyon Motor Sporları Merkezi’nde bu yıl ilki düzenlenecek Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın tanıtımı Akarçay iskelesinde Türkiye şampiyonu sporcular ve Türkiye Flyboard Şampiyonu Uğur Piro’nun katılımıyla yapılacak.

          Ülkemizde son yıllarda yayılmaya başlayıp, üç sezondur Türkiye Şampiyonası’na dahil edilen Flyboard’da 2016 şampiyonu Uğur Piro Akarçay’da jetski ve flyboard gösterisi yapacak. Ayrıca, Türkiye Şampiyonu Uğur Piro 9-11 Haziran tarihlerinde Fransa’da yapılacak. Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

 

          Türkiye Süperenduro sezonunun ilk mücadelesi 3-4 Haziran tarihlerinde Afyonkarahisar’da yapılacak. Afyon Motor Sporları Merkezi’nde ilki organize edilecek şampiyona daha sonra İzmir, Azdavay (Kastamonu), Kaynaşlı (Düzce) ve iznik’te (Bursa) düzenlenecek. Türkiye genelinden 82 sporcunun katılacağı Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın magazin startı ise 3 Haziran Cumartesi günü saat 13:00’da Anıt Park Zafer Müzesi’nin önünden verilecek. Motor sporlarında dayanıklılığın ön plana çıktığı şampiyona 4 Haziran Pazar günü NTVSPOR’dan saat 13:00-14:00 arası naklen yayınlanacak.