Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Kalite Kontrol Denetim ve Karantina Genel İdaresi Başkanlığı arasında 2015 yılında Türk kirazının Çin’e ihraç edilmesi için yapılan protokol kapsamındaki eğitim programı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sultandağı Meslek Yüksekokulu (MYO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Protokol üyelerinin yaptıkları açılış konuşmaları sonrasında gıda kalite kontrol genel müdürlüğü yetkilileri kiraz yetiştiricilerine, Çin pazarı hakkında bilgiler vererek Çin’e ihraç edilecek kirazların sahip olması gereken güvenlik standartları hakkında eğitim verdiler.

 

 Programa, Sultandağı Kaymakam Vekili Turan Erdoğan, Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar, Sultandağı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Karayormuk, Afyonkarahisar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Şemsettin Kol, Dereçine Belediye Başkanı Aykut Okumuş, Sultandağı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil İbrahim Önder, Çay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Kaygısız, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Sınır Kontrol Daire Başkanlığı Çin Masası Sorumlusu Ziraat Mühendisi Serkan Soykan, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) Genel Başkan Başdanışmanı İhsan Beşer katıldılar.

 

Program dâhilinde Sultandağlı kiraz yetiştiricilerine bitkisel sağlık gerekleri hakkında da eğitim verildi.