Şuhut Kurtuluş İhsan Küçükaslan Ortaokulu’nun projesi olarak, İlçe Yetkililerinin de destek vermesiyle pazartesi günü , İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile açılışı yapılan kitap fuarına üç gün içinde yoğun ilgi oldu. Öğretmen, öğrenci, veli ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarda birçok kitap okuyucusuyla buluştu.Öğrenciler biriktirdikleri harçlıkları kitaplara vererek, kitapları ne kadar sevdiklerini gösterdiler. Kitap fuarına gelenler, yazarlarla da tanışma ve söyleşi imkanı buldular. İlk gün Ertuğrul Arıevi yazar olarak katıldı ve söyleşide bulundu. İkinci gün; Öz’den Söze ve Aşkın Ebedi Hali adlı eserlerin yazarı olan Lokman Özkul okuyucuları ile buluştu. Özkul, kitaplarını imzalarken, öğrencilerle de söyleşi imkanı buldu. Guruplar halinde öğrenci ve öğretmenlerle yapılan söyleşide Özkul; kitapların en iyi dostumuz olduğunu, kitapların dünyasına girerek ufkumuzu daha da açacağımızı belirtti. Özkul, özellikle öğrencilerden her hafta bir kitap okuyup bitirmelerini istedi ve bu yönde onlardan söz aldı. Her hafta bir kitap okuduğunuz takdirde; bilgi birikiminiz, kültürünüz artar, dağarcığınız genişler, olaylara farklı yönlerden bakabilirsiniz ve kendinize olan özgüveniniz daha da artar diyerek sözlerine devam etti. Ayrıca derslerinizdeki başarınızı da daha çok kitap okuyarak yükseltebilirsiniz diyen Özkul, kitaplarla dolu güzel günler dileyerek sözlerini noktaladı ve sorulan sorulara içtenlikle cevap vererek, öğrencileri yazar olmaya teşvik etti.

 

Özkul’u stantta, , İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu ve İlçe Jandarma komutanı Ümit Şevik de ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

 

Özkul böyle bir fuarı tertipleyen , Şuhut Kurtuluş İhsan Küçükaslan Ortaokulu Müdürü Cengiz Sarıkoç’a ve projenin fikir babası Matematik Öğretmeni İsmail Demirtaş’a ve diğer öğretmenlere teşekkür ettiğini ifade ederek, böyle güzel faaliyetlerin devamını diledi.

 

İlk gün 1000 kitapseverin ziyaret ettiği fuarda, üç gün içinde ortalama üç bin civarında kitapseverin ziyaret ettiği belirtiliyor. Kitap fuarı Çarşamba günü saat 17.00 de sona eriyor.