Şuhut Belediyesi ve Şuhut Müftülüğü tarafından hazırlanmış olan program ilk olarak Şuhut Belediyesince kutlu doğum aşı ,helvave ayran ikramı ile başladı.Programa İlçe Kaymakamımız Ferit Görükmez,Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Şahin ,İlçe Müftüsü Kazım Güzel İl Müftüsü Burhan İşleyen ,daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Kazım Güzel yaptı.İlçe Müftüsü Kazım Güzel konuşmasına,’Kutlu Doğum Programında bizden desteklerini esirgemeyen,başta Şuhut belediye başkanımız Recep Bozkurt ve İlçe Kaymakamımız Ferit Görükmez olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ele ele kol kola olan tüm meslektaşlara,Kur’an kursu öğrencilerimize ve Şuhut’un köy,kasaba ve İlçe merkezindeki Peygamber sevdalılarına en derin sevgi ve saygılarımı sunarım,bu yıl üç bin beş yüz kitap dağıttık,bu kitapların okunması için,okullarımızda ve Kur’an kurslarımızda yarışmalar düzenledik.Bu yarışmalarda dereceye girenlere ödüller İlçe Kaymakamlığımız tarafından takdim edildi.
Bu ilim meclisinin,bu irfan şöleninin İlçemize ve İslam alemine rahmete berekete vesile olmasını diliyorum.’dedi. 
İlçe Müftüsünün konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Ferit Görükmez günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.Konuşmasında; “Kutlu doğum haftası ülkemizin ve tüm İslam aleminin ve bütün insanlığın merhametle onarılmasına vesile olsun.Bizi rahmet dini merhamet dini İslam’la şerefli kılan sonsuz rahmetin engin merhametin membaı,bilgi kaynağı merhametler merhametlisi Cenab-ı Allah’a sonsuz hamd ü senalar olsun.İnsanlığı şefkatle ,merhametle tanıştıran,ilmek ilmek sevgiyle dokuyarak bir rahmet toplumu inşa eden ufuk peygambere selam olsun.Biz muhabbetle Muhammet’i birleştirmiş, muhabbet ile Muhammet’i asla birbirinden ayırmayan bir kültürün bir medeniyetin çocuklarıyız. Kendimizden başlayarak, ailemizden, komşularımızdan, çevremizden, ülkemizden ve dünyadaki her şeyden sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız. Çünkü merhamet, ancak sorumluluk duygusuna sahip kişilerde gelişen bir duygudur.
Yüreklerimiz merhametle onarılsın. Ülkemiz hep merhametle abadolsun. İslam dünyası ve bütün insanlık rahmetin kaynağı ile buluşsun. Kutlu doğumunuz mübarek olsun.’diyerek sözlerini bitirdi.
Daha sonra İl Müftüsü Burhan İşleyen günün önem ve anlamı belirten konuşmasını yaptı.
İl Müftüsü Burhan İşleyen Konuşmasında tüm değerli Şuhut halkının ve İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını canı gönülden kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim dedi.Daha sonra İl Müftüsü Burhan İşleyenin konuşmaları sonrasında İlahi sanatçısı Esat Aydoğan yerini aldı.
İlahi sanatçısı olan Esat Aydoğan proğrama katılan vatandaşlara ilahi ve salavatlar eşliğinde duygulu anlar yaşattı.
Proğrama katılan vatandaşlar eşliğinde ilahiler söylendi.
Daha sonra Kuran Kursu öğrencileri ve İmam Hatip Öğrencileri tarafından hazırlanan dini şiirler ve gösteriler yapıldı.
Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un il dışında olması dolayısı ile Başkan Bozkurt’un adına Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin İlahi Sanatçısı Esat Aydoğana plaket takdim etti.
Plaket takdimi sonrasında Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin İlahi sanatçısı Esat Aydoğan ile beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.
Daha sonra Kuran Ziyafeti ile beraber proğrama dualar eşliğinde son verildi.