SOSYAL BİLİMLERDE UYGULAMALI ÇALIŞMALAR YAZ OKULU BAŞLADI

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) desteği ile AKÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜSEM) tarafından birincisi düzenlenen Sosyal Bilimlerde Uygulamalı Çalışmalar Yaz Okulu gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.

 

Açılışa katılan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, eğitimin özellikle lisansüstü çalışma yapan öğrenciler için önemli olduğunu belirterek tez öğrencilerinin yanında eğitime katılan akademisyenlerin de akademik çalışmalarına katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Bu tip programların eğiticilerin eğitimi niteliğinde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sağbaş, programa katılan kursiyer ve eğiticilere başarılar diledi.

 

Programın koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ender Baykut ise programın kapsamı ile ilgili bilgi vererek, eğitim programını ilk defa düzenlemelerine rağmen belli bir başarı düzeyine ulaştıklarını ifade etti. 7 üniversite ve 4 kurumdan katılımcıların yanı sıra AKÜ bünyesinde görev yapan akademik personel ve lisansüstü eğitim alan öğrencilerin programa yoğun ilgi gösterdiğini belirten Baykut, “150’ye yakın farklı ders kaydı yapıldı. Programın geleneksel olmasını planlanmakta, ayrıca eğitimler sırasında ortaya çıkabilecek eksiklikler de giderilerek, önümüzdeki senelerde daha da kurumsal bir formata dönüştürmeyi arzulamaktayız” diye konuştu.

 

Açılış programına AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Akçay, AKÜ İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Ecer, AKÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ersan Mertgenç, AKÜSEM Müdür Yrd. ve Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ender Baykut ve kursiyerler katıldı.

 

16-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimlerde 12 farklı öğretim üyesi tarafından 14 farklı yöntem anlatılacak.