HAVA ŞARTLARI KÖTÜ

Helikopterin düştüğü bölgeden ilk kareler de geldi. Fotoğraflarda hava şartlarının oldukça olumsuz olduğu görülüyor. Bölgede hem yağmur hem de sis etkisini gösteriyor.

Tunceli'de havalandıktan 10 dakika sonra düşen helikopterde bulunan 12 kişinin isimleri :

Tunceli'de 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 personeli taşıyan Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter kalkıytan 10 dakika sonra radardan kayboldu. Helikopterde, Hakim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun olduğu öğrenildi.

Tunceli'de 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 personeli taşıyan helikopterin düştüğü belirtildi.Arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Mürettebatın 112'yi arayıp '7 yaralı var' dediği de öğrenildi.

11.50'DE TEMAS KESİLDİ

Diyarbakır'dan kalkan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter ile Tunceli'deki görev uçuşu sırasında saat 11.50'da telsiz teması kesildi.

SEÇİM KURULUNDA GÖREVLİ

Tunceli ile Ovacık arasında irtibatı kesilen helikopterde 7'si polis, 2'si hakim ve 3'ü personel olmak üzere 12 kişinin bulunduğu belirtiliyor. Helikopterdeki hakimlerin seçim kurulunda görevli olduğu öğrenildi.

ÇAMBULAK MEVKİİNE AFAD EKİP GÖNDERDİ

Diyarbakır'dan kalkan helikopteri aramak için irtibatın kesildiği nokta olan Ovacık'ın Çambulak mevkiine, Diyarbakır'dan bir askeri ekip ile 10 kişilik AFAD ekibi gönderildi.

ARAMA KURTARMA UÇAKLARI SEVK EDİLDİ

Hava Kuvvetleri, bölgede arama kurtarma çalışmaları için Diyarbakır'dan CN235 tipi uçağı yönlendirdi. Havadan İhbar Kontrol (HİK) olarak adlandırılan E-7T Barış Kartalı uçağı da Tunceli'de helikopterden gelecek sinyali tespit etmek için uçuyor. Özel donanıma sahip bu uçaklar, çarpma ile devreye giren özel sinyali tespit edebiliyor. Bölgede ayrıca Malatya'dan kalkan 2 Sikorsky S-70 arama kurtarma helikopteri de arama-kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Öte yandan düşen helikopterin personeli acil kodla 112'yi aradı. Personelin 'yaralılar var' dediği öğrenildi.