AFYON'UN ÇAY İLÇESİ KARACAÖREN KASABASINDAN OLAN PİYADE UZMAN ÇAVUŞ MEHMET ESEN HAKKARİ ŞEMDİNLİ İLÇESİ ÜS BÖLGESİNE YAPILAN HAİN SALDIRIDA ŞEHİT OLDU.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün ve 5 günlük hava durumuAfyon'da bugün ve 5 günlük hava durumu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tekeli Köyü Mergesav bölgesinde bulunan askeri üs bölgesine PKK'lılar tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker şehit olurken 6 asker yaralandı.

Saldırıda, şehit olan askerlerden birinin Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi Karacaören Beldesinden Piyade Uzman Çavuş Mehmet Esen olduğu bildirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli köyündeki askeri üs bölgesine PKK teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehir olan askerlerden birisinin Afyonkarahisarlı olduğu belirtildi. Dört kız kardeşi olan şehidin ve evin tek erkek çocuğu olduğu öğrenildi.

Tekeli köyü Mergesav mevkiinde bulunan askeri üs bölgesine bir grup PKK'lı tarafından öğlen saatlerinde saldırı düzenlenmiş, güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırıda 2 asker şehit olurken, 6 asker ise yaralanmıştı. Saldırıda şehir olan askerlerden birisinin Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Karacaören beldesi nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mehmet Esen olduğu belirtildi. Bolu 1. Dağ Komando Tugay Komutanlığında görevli olduğu ve yaklaşık 3 yıllık asker olduğu ve Hakkari'ye yaklaşık 10 ay önce gittiği kaydedildi.

Şehit Esen'in babası İbrahim Esen'in emekli olduğu, annesinin ise ev hanımı olduğu kaydedildi. Şehit Esen'in 4 kız kardeşi olduğu ifade edilirken, evin ise tek oğlu olduğu aktarıldı. Şehit Esen'in yaklaşık 8 aydır Sibel Sülün ile nişanlı olduğu öğrenildi.

Şehit haberinin gelmesinin ardından aileye acılı haberi Sultandağı İlçe Kaymakamı Muhammet Emin Göngör ve askeri erkan üyeleri verirken, her hangi olumsuz bir duruma karşılık ailenin evinin önüne 112 Acil Servis ambulansı da gönderildi.

Öte yandan, şehit haberinin gelmesinin ardından ailenin evi ve belde Türk bayrakları ile donatıldı. 

GELİŞMELER AFYONHABER'DE.