Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu son 15 yılda Afyonkarahisar’a Adalet Bakanlığı’nın 418 milyon liralık yatırım yaptığını ifade ederek “Adaleti bodrumlardan saraylara taşıdık” diye konuştu.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, toplumun huzur ve refahının en önemli unsurlarından biri olan adalet mekanizmasını güçlendirmek adına ülkenin dört bir yanında hiç durmadan çalışıldığını ifade etti.

“Afyonkarahisar’a En İyisini Yapmak İçin Çaba Harcıyoruz”

Bu yatırımlardan Afyonkarahisar’ın da payını aldığını belirten Prof. Dr. Eroğlu “Afyonkarahisar ve ilçelerinde 418 milyonluk yatırım yaptık. Yaptığımız bu yatırımlarla adalet, bodrum katlarından saraylara taşındı. Bu çerçevede Afyonkarahisar Adalet Sarayı, Emirdağ Adalet Sarayı, Sandıklı Adalet Sarayı, İscehisar Adalet Sarayı ve Şuhut Adalet Sarayı’nı tamamladık. Şu anda da proje ve inşaat safhasında yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Afyonkarahisar’a en iyisini yapmak için çaba harcıyoruz.” dedi.

Afyonkarahisar’da UYAP Kapsamında 4,8 Milyon Lira Yatırım

Dünya tarafından örnek olarak gösterilen Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) nin vatandaşların hizmetine sunulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Eroğlu “Bu proje Dünya çapında ses getirdi ve ödüller aldı. Adalet teşkilatımızı muhteşem bir yazılım alt yapısına kavuşturan UYAP ile vatandaşlarımız artık davalarıyla ilgili her aşamayı anında internet ve SMS yoluyla takip edebiliyor. 2002 yılından bu yana Afyonkarahisar’da UYAP kapsamında 4,8 milyon lira yatırım yapıldı” dedi.

“Buraların Dolmasını Değil Boş Kalmasını Diliyoruz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, adalet hizmetin yürütülmesi adına hükümetin adliye sarayları ve binaları yaptığını ifade ederek, “Adalet sarayları yapıyoruz ama Allah kimseyi buralara düşürmesin. Adaletin tecellisi için bu binalara ihtiyacımız var, ancak buraların dolmasını değil boş kalmasını diliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.