SINAV ÖNCESİ UYKUSUZ KALMAYIN!

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

 

(TUTDER) Tüm Uyku Tıbbı ve Teknologları Derneği Başkanı Doç.Dr.Vural FİDAN, 12 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS öncesi, öğrencilerin iyi bir uyku ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

 Sınavlarla ilgili üstünde durulması gereken önemli konuların başında uyku geliyor şeklinde konuşan Doç.Dr. Vural Fidan şunlara dikkat çekti.

 Uyku sırasında kalıcı bellek aktif hale geldiği için öğrenme olayı asıl olarak uykuda başlar. Yani uyanıkken öğrendiğimiz bilgiler geçici bellekte kalırken, uyuduğumuz zaman bu bilgiler kalıcı belleğe yerleşir. Bu yüzden, çok çalışırken az uyumak başarıyı elde etmez, başarısızlığı getirir. Sağlıklı ve kaliteli bir uyku her zaman öğrenmenin temelidir. Bu yüzden aile olarak çocuklarımızın gece uykudan feragat ederek çalışmasını desteklememeliyiz.

 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na sayılı günler kala, sınavdan bir gün önce motivasyon yüksekliği, korku, endişe, kaygı duygularından uzak ve sağlıklı bir uyku geçirilmesinin daha etkili olacağını, sınava girecek olan öğrencilerde endişelenmemeleri gerektiğini, böyle durumlarda sınavı daha büyük bir dert haline getirmemelerini, sınavdan önce kafeinli içecekler, uyku hapları ve alkolden uzak durmalarını öneririm.Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dilerim.