Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 44. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, “Kıbrıs Türk'ünün hukukunu korumak amacıyla sürdürdüğümüz kararlı mücadelede her zaman yanında olan Türkiye, barış, istikrar ve huzurun güvencesi olmaya edecektir” dedi.

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“Türkiye Kıbrıs Türkü’nün teminatıdır”

Sezen mesajında, “Kıbrıs Türk halkının yıllarca özgürlüğü kısıtlandı. Buna rağmen, barışa bağlılığını her vesileyle kanıtlayan Kıbrıs Türkü’nün hürriyetini Türkiye teminat altına almıştır. Kıbrıs Barış Harekatı'nın yapıldığı günlerde ülkemiz çok zor şartlar altındaydı. Ancak ülkemiz Kıbrıs Türk halkının yanında yer alarak Kıbrıs Türkünü esaretten kurtardı” dedi.

“Sürdürdüğümüz kararlı mücadeleye devam edeceğiz”

“O dönem ülkemizdeki zafiyetleri fırsat bilen emperyalist güçler 5 Şubat 1975 tarihinde 3 yıl sürecek olan silah ambargosu uygulamaya başladılar” diyen Sezen mesajında “Türkiye Cumhuriyeti bugün 44 yıl öncesinden çok daha güçlü ve her alanda dünyada sözü dinlenen bir ülkedir. Ülkemiz bugün dünya üzerinde başka bir ülkede üssü olan ve operasyonlarını sürdüren istisnai bir ülkedir. Türkiye, değişen konektörde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin ilk günkü gibi garantörü ve destekçisidir. Bugün Kıbrıs Türk'ünü hürriyetine kavuşturan ve Ada'nın eşit sahibi kılan Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Kıbrıs Türk'ünün hukukunu korumak amacıyla sürdürdüğümüz kararlı mücadelede, barış, istikrar ve huzurun güvencesi olmaya edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Özgürlük bayramlarını içtenlikle kutluyorum”

Sezen mesajını, “Ülkemiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin her alanda gelişip güçlenmesine büyük önem vermektedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimiz ile birlikte Türkiye önümüzdeki dönemde müşterek hedeflere ulaşmak için kararlı adımlarla birlikte ilerlemeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin 44. yıldönümünü idrak ettikleri 20 Temmuz Barış ve Özgürlük bayramlarını içtenlikle kutluyorum” diyerek noktaladı.