Kısa adı SERA-BİR olan Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği çalıştayını Sandıklı Thermal Park Otel'de gerçekleştirdi.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

 

 

Kısa adı SERA-BİR olan Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği çalıştayını Sandıklı Thermal Park Otel'de gerçekleştirdi. Misyonu; Seracılık sektöründeki firmaların bu birlik çatısı altında örgütlenmesiyle, ülkemizin kalkınma planı hedeflerine paralel olarak, sera yatırımlarının ve sera üreticiliğinin sürdürülebilir gelişmesini ve sera ürünlerinin ulusal ve küresel rekabet üstünlüğünü sağlamak olan SERA-BİR, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ün katılımlarıyla geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Türkiye deki tüm teknolojik sera yatırımcılarının katıldığı ve ağırlıklı olarak gelecek dönem yatırımları ile yurtdışına ihracat konularının görüşüldüğü toplantıda Sandıklı ilçesinin bölgedeki sera potansiyeli açısından salkım domatesin merkezi olma konuları masaya yatırıldı. Gerek domatesin yıl içerisinde aldığı güneş miktarı ve toprak verimliliği açısından diğer bölgelerden bir adım öne çıkan Sandıklı, bu özellikleri ile çalıştayın ev sahipliğini de üstlenmiş durumda.

 

Teknolojik Sera denince son zamanlarda adından çokça söz ettiren Sandıklı, domates ihracatının parlayan yıldızı olma noktasında hızla ilerliyor. SERA-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Yanmaz'da çalıştayda bu konuya sıkça değinerek, Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl ve Sera yatırımcıları ile tespitlerde bulundular. Teknolojik sera yatırımcılarının çok beğendiği Sandıklı ilçemizde yapılan bu çalıştayın ilerleyen zamanlarda meyvelerini toplamak istediklerini belirten Başkan Mustafa Çöl, yatırımcılara ellerinden gelen desteği vereceklerinin de altını çizdi.