İGM Başkanı Salih Sel gazetecilerle bir araya gelip soruları cevaplandırdı. Sel, “Belediye başkanlığına aday değilim” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel’in Afjet Afyonspor’u sıfırdan kurarak her yıl şampiyonluk 10 yılda Süper lig sloganıyla yola çıkıp 3. Ligde şampiyon olmasından sonra işlere karıştı. İGM’deki başarısını takım başkanlığında da göstermesiyle yıldızı her geçen gün parlayan Salih Sel bir anda adeta ipi çekildi.

Takımı 2. Lige kadar çıkarmasından sonra Afyon’un Büyükşehir Kapsamına alınması halinde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak adının geçmesi siyasi çevreleri rahatsız etti. Kulüp başkanlığını bırakmak zorunda kalan Sel uzun zamandır koruduğu sessizliğini bozarak gazetecilerle bir araya geldi.

Takımın 5 Milyon borcunun olduğunu kesinlikle yalanlayan Sel, “Kimse şimdiden olası bir sorunda çamura atacakları adam aramasın. Esnaf dahil kime borç varsa işte listesi” diyerek takımın Muhasibinden aldığı borç listesini paylaştı. Sel, “Biz saygın, küfürsüz, ailelerle maçına gelinecek bir Afjet Afyonspor takımı oluşturmak için yola çıktık. Her şerde bir hayır vardır, zaman her şeyin ilacıdır” diyerek kırgınlığını ifade etti.

Gazetecilerin adınızın Belediye başkanı olarak geçmesinden dolayı mı böyle bir operasyon yapıldı? Sorusuna başkan Sel, “Ben kesinlikle Belediye Başkanı adayı değilim. Bu güne kadar hiçbir göreve aday olmadım. İGM üyeliğine de, İGM Başkanlığına da, Afjet Afyonspor başkanlığına da. Bana abi senin şurada olmanı istiyoruz dediler peki dedik verilen görevi layıkıyla yapmaya çalıştık. Ama bir kez daha söylüyorum ben belediye başkan adayı değilim” dedi.