Millet Caddesi, (Uzun Çarşı), Keçeciler Caddesi, Küçük Demirciler Caddesi, Basın caddesi, Tuz Pazarı caddesi, Saraçlar Caddesi ve Ziraat Bankası arkasındaki yol kenarlarında otopark yerleri ihale edilecek. Tasarrufu Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait olan açık otopark yerleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre ihale edilecek. Uzun Çarşı çevresi ile Basın Caddesi çevresindeki toplam 199 araçlık otopark yerinin 3 yıllık muhammen bedeli olarak 417 bin 333 TL KDV hariç muhammen bedel belirlendi. İhalenin geçici teminatı ise 12 bin 519 TL. İhale için 31 Mayıs 2017 gününe kadar müracaatta bulunulabilecek. İhale 31 Mayıs günü saat 14.007de Belediye’de gerçekleştirilecek.

İhaleye söz konusu olan yerler şu şekilde belirlendi: 

*Millet Caddesi (Uzun Çarşı) Millet Caddesi girişinden başlayıp, Basın Caddesi kesişimine kadar yolun sağ tarafı (yatay park, 29 araç)

*Keçeciler Caddesi: Millet Caddesi kesişiminden başlayıp Basın caddesi kesişimine kadar yolun sağ tarafı (yatay park, 8 araç)

*Küçük Demirciler Caddesi 24. Sokak ve 23. Sokak yolun sağ tarafı (yatay park, 27 araç)

*Basın caddesi: Bıçakçıları köşesinden başlayıp Sağlık Sitesi önüne kadar yolun sol tarafı (45 derece açılı 51 araç)

*Tuz Pazarı caddesi: 1. Belediye Şehir Çarşısı önünden başlayıp Şekerbank köşe hizasına kadar yolun sağ tarafı ( 45 derece açılı 51 araç)

*Saraçlar Caddesi: Saraçlar Caddesi girişinden başlayıp Uzun Çarşı kesişimine kadar yolun sağ tarafı (25 araç)

*Ziraat Bankası arkası: 22. Sokak Tuz Pazarı caddesi kesişiminden başlayıp Ziraat Bankası arka köşesi 23. Sokak kesişimine kadar yolun sağ tarafı (10 araç)