CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ve CHP Sinanpaşa İlçe Başkanı Harun Güner, AK Parti iktidarını sert bir dille eleştirdi.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

 

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ve CHP Sinanpaşa İlçe Başkanı Harun Güner, AK Parti iktidarını sert bir dille eleştirdi. Harun Güner, Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun’un seçim sırasında verdiği vaatlerin tabelada kaldığını söyledi.

CHP Sinanpaşa İlçe Başkanlığı’nda CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ve CHP Sinanpaşa İlçe Başkanı Harun Güner tarafından basın toplantısı düzenlendi. Demirkırkan, önceki akşam merkez üssü Bolvadin olan 3,8 şiddetinde ki deprem nedeniyle başta Bolvadinliler olmak üzere çevre sakinlerine geçmiş olsun dileğini iletti. 

SORUNLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Demirkırkan, CHP İl Başkanlığı olarak her hafta rutin olarak düzenledikleri basın toplantısını bu hafta Sinanpaşa ilçesinde gerçekleştirdiklerini belirtti. Daha önce Şuhut, Çay İlçe Başkanları ile merkezde bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Demirkırkan; “İlçelerimizin sorunlarını CHP olarak yakından takip ediyoruz. Bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini ve yaşanılan sorunları halkımız ve medya ile paylaşmanın en kestirme yolunun bu olduğunu düşünüyoruz. Yerinde yapılan toplantılar vatandaşların sorunlarının çözümüne katkı sağlayacaktır diye düşünüyoruz.  O nedenle bu toplantımızı Sinanpaşa’da yapmayı tercih ettik. Bu toplantılarımız zaman zaman diğer ilçelerimizde de devam edecektir” dedi.

YENİKAPI HERKESE SAHİP ADALET İÇİN VARDIR

Toplantı başlangıcında Yenikapı ruhundan bahsetmek istediğini belirten CHP İl Başkanı Demirkırkan, son dönemde sürekli olarak partisinin Yenikapı ruhunu terk ettiği yönündeki iddiaları AK Parti çevresinin ileri sürdüğünü söyledi.

Demirkırkan; “Biz Yenikapı ruhu ile darbeye teşebbüs eden kim olursa olsun hukukun ön gördüğü şekilde ve hukuk kuralları içerisinde yargılanması en ağır cezalara çarptırılması olarak görüyoruz. Biz Yenikapı ruhunu birilerinin yaptığı gibi mevcut hükümete sahip çıkmak olarak değil, devlete ve millete sahip çıkmak olarak görüyoruz. Yenikapı ruhu mağdur yaratmak için değil herkese adalet için vardır. Zalimin karşısında durmak bizim asıl görevimizdir. Biz zalime teslim olmayacağız. bütün mağdurların sesi olacağız, olmaya devam edeceğiz. Ben buradan Muharrem ayı nedeniyle sıkça açıklama yapıp Hz. Hüseyin’den ve Kerbela’dan bahsedenlere Hz. Hüseyin’in hak yolundan şaşmadığını, ne pahasına olursa olsun doğrudan ayrılmadığını hatırlatmak, sorunların Kerbela vakasının yaşandığı dönemdeki gibi kin ve nefret içerisinde değil ancak birlik beraberlik ve insani duygularla çözülebileceğini hatırlatmak isterim. Zalimin karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz zalimin karşısında susmayacağız. Doğruları savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

MAĞDURLARA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Devletin öç alma duygusu ile kinle yönetilemeyeceğinin altını çizen Demirkırkan, günümüzde yaşanan olayların bu olduğunu kaydetti. Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yandaşlarına yapılan sorgulamalar ve tutuklamalardan ziyade FETÖ mağdurları olarak tanımlanıp gerçek anlamda sıkıntıya düşen bir yığın insan olduğunu belirten Demirkırkan, “Biz Balyoz’da, biz Ergenekon’da, mağdurlara sahip çıktık. Gazeteciler gözaltına alınıp tutuklandıklarında, akademisyenler sadece düşüncelerini ifade edip tutuklanıp görevden alındığında sahip çıktık. Şimdi FETÖ mağdurlarına sahip çıkmak, sadece mağdur edildikleri için değil, ailelerinin de mağdur edilmeleri nedeniyle, suçlarını bilmeden, kendilerine savunma fırsatı verilmeden mağdur edilmeleri nedeniyle sahip çıkıyoruz. Çıkmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDAN ŞAŞMAYIZ

“Eğer Yenikapı ruhu gerçekten yaşasın istiyorsanız gelin OHAL’i sonlandıralım” diyen Demirkırkan; “15 Temmuz'da oluşmaya başlayan uzlaşı kültürünü parlamentoda ve her zeminde hayata geçirelim. Darbe girişimi davalarına biran önce başlayalım. Bilerek ya da bilmeden yaşattığınız mağduriyetlere bir an önce son verin. Hukukun üstünlüğünü hayata geçirin, Kanun Hükmünde Kararnameleri düzeltin sonra gelin hep birlikte Yenikapı ruhunu büyütelim. Önce ki gün Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı  ‘MHP ile aynı çizgi de gitmeye devam ediyoruz demiş’ Biz çok memnunuz. Siz MHP ile aynı çizgide gitmeye devam edin. Bundan gocunacak birisi varsa herhalde biz değiliz. Herhalde MHP’ye inanan, oy veren vatandaşlarımızdır. Biz doğru bildiğimiz yoldan hiçbir şekilde şaşmayacağız.” ifadelerine yer verdi.

KANUN AÇIK VE NET

Demirkırkan, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve şahsının yaptıkları açıklamalarda, AK Parti’nin Siyaset Akademisine bir Rektörün, bir Rektör Yardımcısının, Daire Başkanlarının, Devlet Hastanesi’nde görevli doktorların katılmasını eleştirerek doğru olmadığı kanaatlerini aktardıklarını belirtti. 

Demirkırkan şu ifadeleri kullandı: “Bunun arkasından Sayın Yurdunuseven epeyce laf etti. Ben bir kez daha ifade etmek istiyorum. Öğretim üyeleri siyasi partilere üye olabilirler. Selin Sayek Böke, Gaye Usluer gibi CHP Milletvekillerinin nasıl olabildiklerini ifade etmişler. Yüksek Öğretim Kanunu’nda öğretim görevlilerinin siyasi partilere üye olabilecekleri yazmaktadır. ‘Yüksek Öğretim Kurumlarında ki görevlerini aksatmamak, bir ay içerisinde kurumlarına bildirmek kaydıyla siyasi partilerin araştırma, danışma kurularında görev alabilirler. Ancak burası önemli, bu durumdaki öğretim elemanları YÖK ve YÖK Denetleme Kurulu Üyesi, Rektör, Dekan, Enstitü Müdürü, Yüksek Okul Müdürü ve Bölüm Başkanı ya da bunların yardımcıları olamazlar.’ 2547 Sayılı Kanun açık ve net.”

ETİK KURALI HATIRLATIYORUZ

“Rektör Bey siyaset yapmak istiyorsa Adalet ve Kalkınma Partisi’ne üye olmasında ve burada çalışmasında hiçbir beis yoktur. Ancak Rektörlük görevine ya da Rektör Yardımcılığı görevine devam edemezler” diyen Demirkırkan; “Biz sadece etik bir kuralı hatırlatmak istedik. 2547 Sayılı Kanun’da ki hükmü hatırlatmak istedik. Bunun yanında devlet memurları da bu kurala tabidir. Biz başından beri söylüyoruz. Devlet memurlarına siyaset yasağının kalkması lazımdır. Eğer bu yasak kalkarsa devlet memurları da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Akademi dediği siyasi toplantılarına katılabilirler. Bunda da herhangi bir beis yok” dedi.

BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun iyiye gitmediğini rakamlarla ifade ettiklerini hatırlatan Demirkırkan şunları söyledi: 

“Sıkıntılar yaşıyoruz. Bir yandan Suriyeli mülteciler bir yandan, bir yandan ekonomide ki daralmalar, bir yandan doların, altının yükselmesi. Bütün bunlara ilaveten terör olayları, ülkemizin güneyinde yaşanan Suriye, Irak, Musul olayları ile ülkemiz hakikaten ciddi, sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Ancak iktidar sadece ve sadece 15 Temmuz’a kilitlenmiş durumda. Sayın Yurdunuseven’den ve AKP’li yöneticilerden 15 Temmuz dışında da cümleler kurmalarını istiyoruz. Ülkemizin durumu iyi değil. TÜİK tarafından açıklanan son istatistiklerde, resmi işsizlik oranı yüzde 10,7 olarak belirtilmiş, geniş tanımlı gerçek işsizlik oranı hem önceki yıla hem de bir önceki aya göre artarak yüzde 18,9’a yükseldi. Bu rakamlar işsizliğin en yüksek seviyelere ulaştığı 2008 yılındaki küresel krizden bu yana kaydedilen en üst rakamları işaret ediyor. Genç işsizlerin sayısı 1 milyon 70 bin kişi olarak açıklandı. Genç nüfusta (15-24) işsizlik oranları da yine her beş gençten birisinin işsiz kaldığını ifade ediyor. İşsiz kadın sayısında da önemli ve kalıcı bir artış gözlemlenmektedir. Önceki yılın aynı dönemine göre artarak yüzde 14 olarak gerçekleşen kadın işsizlik oranı her 3 kadından birinin işsiz olduğunu göstermektedir. İşler iyi gitmiyor, ekonomi iyiye gitmiyor. Biran önce önlem alınması gerekmektedir.” 

ÖDENİKLERİ 5 YILDIZLI OTELLERDE Mİ HARCIYORSUNUZ

CHP Sinanpaşa İlçe Başkanı Harun Güner, ilçe sorunları hakkında bilgiler verdi. Güner, Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun’nun yerel seçimlerde ilçe halkına verdiği 24 seçim vaadinden şimdiye kadar yerine getirdiklerini sıraladı. 

Karakoyun’un pancar yükleme rampası, tekstil atölyesi adı altında yapılan depo, Belediye meydanına tuvalet yaptırdığını söyleyen Güner şöyle konuştu: “Belediye Başkan Murat Karakoyun’un söz verip de yapmadığı 21 vaadi bulunmaktadır. Trilyonlar harcadığı sözde tekstil fabrikası olarak yaptığınız binanın durumu nedir? Görev süresi içerisinde kaç kez Sinanpaşa sorunlarını dinlemiştir? Kaç kez halkı ve esnafı ziyaret etmiştir? Bugüne kadar ki Belediye Başkanlarımızın Sinanpaşa’ya kazandırdığı taşınmaz gayrimenkulleri hangi amaca hizmet olarak sattınız? Satılan yerlerden Zafer Caddesi’nde ki çarşının göbeğinde bulunan eski Belediye İş Merkezi. Sanayi Sitesi’nde bulunan işyerleri satılmıştır. Kocaçayır mevkiinde bulunan arsaların satışları. Baz istasyonu yakınında ki yere hangi akla hizmetle çocuk oyun alanı ve çay bahçesi yaptınız? Sinanpaşa halkına hizmet edilmesi için verilen ödenekleri ya da Belediye gelirleri neye karşılık olarak Almanya gezilerinde ve Afyon’da ki beş yıldızlı otellerde harcamaktasınız? Sinanpaşa Belediyesi’nde kurulan jeotermal şirketin gerçek amacı nedir? Yıllar öncesi talebası dikilen kamu binalarının durumu nedir, ne zaman hizmete açılacaktır? Lüks makam aracının amacı nedir? Seçimden bugüne resmi mesai saatleri boyunca ne kadar Belediye de bulundunuz ” diye sordu.