İl Genel Meclisi, Şubat ayı toplantılarının birinci birleşimi gerçekleşti. Toplantıda Sandıklı'nın Ballık Köyü'nde kurulması öngörülen güneş enerjisi santrali imar planı, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na gönderildi

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının birinci birleşimi, İGM Başkanı Salih Sel idaresinde gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin yanı sıra gündem dışı maddelerin de görüşüldüğü toplantının ilk birleşiminde, gündem maddeleri, ilgili komisyonlara havale edildi.

555 BİN 450 METREKARE

Toplantıda Sandıklı ilçesine bağlı Ballık Köyü, Karagedik Mevkii'nde 55 bin 450 metrekarelik bir alanda güneş enerjisi santrali kurulmasına ilişkin bir imar planı hazırlandığı bu planın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın internet sitesinden de takip edilebileceği belirtildi. Konu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda görüşülecek.

İHSANİYE VE DAZKIRI SIRADA

Öte yandan, Ballık'ın yanı sıra İhsaniye ilçesine bağlı Karacaahmet Köyü Derindere Mevkii ile Dazkırı ilçesine bağlı Yüreğil Köyü'nde yer alan, Dibek Arkası Mevkii'nde de "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı" amaçlı imar düzenlemeleri, İl Genel Meclisi toplantılarında görüşülecek.

 >> Murat ARISOY'un Haberi